На 88 році життя померла єдина дочка Сергія Корольова » Новини Житомира
 
 


На 88 році життя померла єдина дочка Сергія Корольова

Автор: news_maker від 15-08-2023, 18:12, переглядів: 127


На 88 році життя померла єдина дочка Сергія Корольова і давній друг Національного музею космонавтики в Житомирі Наталія Сергіївна Корольова.

Про це повідомила пресслужба музею на своїй сторінці у Facebook.

"12 серпня 2023 року до музею надійшла сумна новина: цього дня на 88 році життя померла єдина дочка Сергія Корольова і давній друг музею Наталія Сергіївна Корольова", — йдеться у повідомленні.

У музеї також розповіли, що Наталія Корольова була відомим у медичних колах науковцем, доктором медичних наук, професором. Вона є автором понад 200 наукових праць.

"Крім того, Наталія Сергіївна була активним пропагандистом досягнень космонавтики, багато зробила для увічнення пам'яті свого батька. З 2017 року, за її письмової згоди, Житомирський аеропорт став носити ім'я конструктора. Вона особисто разом із сином Сергієм приїхала на відкриття меморіальної дошки. Це був її останній візит до Житомира і до музею", — йдеться у повідомленні.

Там також розповіли, що Національний музей космонавтики імені С.П. Корольова пов'язувала з дочкою конструктора багаторічна дружба.

"Вперше Наталія Сергіївна відвідала Житомир ще задовго до відкриття музею — у квітні 1968 року. Вдруге вона приїхала до міста разом із бабусею Марією Миколаївною та семирічним сином Андрієм вже на відкриття закладу першого серпня 1970 року. І відтоді не втрачала зв'язків із музеєм, час від часу приїздила до Житомира й гостинно приймала співробітників у себе", — повідомили у музеї.

Наталія Сергіївна передала музею велику кількість сімейних реліквій та книгу "Батько", видану у трьох томах.

Діти Наталії Сергіївни продовжили сімейну традицію. Старший син Андрій — доктор медичних наук, професор, травматолог-ортопед. Син Сергій, названий на честь діда, — інженер. Дочка Марія — медик.








Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: