Збирав гроші на дрони та лікування військовим: у Житомирі затримали псевдоволонтера » Новини Житомира
 
 


Збирав гроші на дрони та лікування військовим: у Житомирі затримали псевдоволонтера

Автор: news_maker від 21-09-2023, 10:51, переглядів: 61


19 вересня дізнавачі Житомирського райуправління поліції спільно з кіберполіцейськими провели обшуки за місцем проживання чоловіка, який розміщував в інтернеті фейкові оголошення щодо допомоги для ЗСУ. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«На його гачок потрапила 36-річна житомирянка. Жінка задонатила для української армії за вказаними реквізитами, а вже пізніше вона виявила інформацію щодо «волонтера» на одній зі сторінок про шахраїв. Відтак вирішила звернутися до поліції.

Поліцейські встановили, що до шахрайства причетний 27-річний житомирянин. Як з’ясувалось, чоловік розміщував публікації про збір коштів з реквізитами банківських карток своїх знайомих та близьких. В подальшому донати йшли не за призначенням, а на власні потреби», – йдеться у повідомленні.

Комп'ютерну техніку, флеш-носії, мобільні телефони, банківські картки, скретч-картки для сімкарт, сімкартки різних операторів мобільного зв’язку, фейкові документи щодо неіснуючих хвороб вигаданих людей, документацію про вже оформленні банківські картки, а також чорнові записи – все це вилучили поліцейські під час обшуків.

Нині поліцейські перевіряють причетність до злочину інших осіб, а також встановлюють можливих потерпілих від діянь фігуранта в межах кримінального провадження за ст. 190 (Шахрайство) КК України.





Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: