Несплата 29 млн грн податків – на Житомирщині обвинувачують керівника агропідприємства » Новини Житомира
 
 


Несплата 29 млн грн податків – на Житомирщині обвинувачують керівника агропідприємства

Автор: news_maker від 9-10-2023, 21:03, переглядів: 251


Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно керівника агрофірми за фактом ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до держаного бюджету коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України). Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За даними слідства, керівник сільськогосподарського товариства Житомирщини протягом 2017-2018 років займався фіктивними безтоварними операціями.

Він відображав у документах бухгалтерської і податкової звітності інтенсивне «придбання» у фіктивних підприємств паливно-мастильних матеріалів, міндобрив, сої та іншої сільгосппродукції. Але фактично нічого не купував. Таким способом ділок формував податковий кредит з податку на додану вартість.

За висновками експертів, унаслідок протиправних оборудок обвинувачений не сплатив до бюджету податків на суму 29 млн грн.», – йдеться у повідомленні.

Наразі, з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків, прокурором заявлено позов про стягнення з фігуранта зазначеної суми у повному обсязі.

Досудове розслідування, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, проводило Управління СБ України в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: