У Коростишівській громаді чоловік в стані сильного алкогольного сп'яніння вчинив ДТП » Новини Житомира
 
 


У Коростишівській громаді чоловік в стані сильного алкогольного сп'яніння вчинив ДТП

Автор: news_maker від 23-11-2023, 17:37, переглядів: 62


Поліцейські наголошують, що навіть невелика кількість вжитих спиртних напоїв значно знижує можливість оцінки дорожньої ситуації та здатність вчасно зреагувати на її зміни, що і є частою причиною ДТП. Саме така ситуація трапилася 21 листопада у Коростишівській громаді. Про це повідомляє Житомирське районне управління поліції.

Близько 15:00 поліцейські отримали повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду неподалік села Козіївки.

«На місці події патрульні з’ясували, що 50-річний керманич автомобіля «Daewoo» не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу руху, де здійснив зіткнення з мікроавтобусом «Mersedes». Як результат — тілесні ушкодження отримали водій та троє пасажирів легковика. На щастя, обійшлося без серйозного травмування: всім їм було надано медичну допомогу без госпіталізації», – йдеться у повідомленні.

З’ясовуючи обставини події, патрульні встановили, що керманич «Daewoo» перебував у стані сильного сп’яніння, фактично — алкогольного отруєння. Згідно з результатами медичного освідування у його крові було виявлено 4,95 (!) проміле алкоголю.

Відтак відносно 50-річного жителя Коростишівської громади були складені адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння…) КУпАП. Окрім цього чоловік відповідатиме за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів (ст. 124 КУпАП).

Водночас поліцейські нагадують: керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: