92 літра спиртного та понад 100 пачок цигарок: на Звягельщині вилучили з магазину безакцизний товар » Новини Житомира
 
 


92 літра спиртного та понад 100 пачок цигарок: на Звягельщині вилучили з магазину безакцизний товар

Автор: news_maker від 20-02-2024, 21:32, переглядів: 108


Днями під час проведення чергового рейду дільничні офіцери Звягельського райвідділу спільно з працівниками відділу фактичних перевірок ГУ ДПС в Житомирській області перевірили один із магазинів, що розташований у Ємільчинській громаді. Про це повідомляє Звягельський районний відділ поліції.

«У результаті правоохоронці з’ясували, що 50-річний власник закладу, житель цієї ж громади, провадив господарську діяльність без отримання відповідної ліцензії на продаж спиртного та цигарок. Окрім того, чоловік продавав алкоголь та тютюнові вироби без марок акцизного податку», – йдеться у повідомленні.

Відтак поліцейські вилучили з крамниці майже 92 літри спиртного: горілку, коньяк, пиво, слабоалкогольні напої, пластикові пляшки, наповнені прозорою рідиною з різким запахом спирту, та понад сотню пачок цигарок на загальну суму близько 17,5 тисяч гривень.

Відомо, що підприємець не вперше здійснює подібні правопорушення.

Відтак дільничні офіцери і цього разу задокументували протиправну діяльність чоловіка: склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) та ч. 1 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами) КУпАП.

Водночас правоохоронці нагадують: порушення порядку провадження господарської діяльності тягне за собою накладення штрафу від 1 тисячі до 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами тягне за собою накладення штрафу від 200 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.


Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: