«Білий квиток» для військовозобов’язаного: у Житомирі викрили лікаря ВЛК » Новини Житомира
 
 


«Білий квиток» для військовозобов’язаного: у Житомирі викрили лікаря ВЛК

Автор: news_maker від 6-05-2024, 18:48, переглядів: 8


Медик за винагороду гарантував призовникові вплинути на членів комісії щодо визначення йому «обмеженої придатності» до військової служби. 2 травня, під час отримання лікарем винагороди за послугу, його затримали слідчі поліції Житомирщини спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань в області Національної поліції України.

Медик, 54-річний житомирянин, натякнув пацієнту про можливість вплинути на службових осіб за сприяння у «правильному» лікарському висновку. Статус «обмежено придатний» до військової служби коштував 500 доларів. І це попри те, що за висновком ВЛК при територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки чоловіка визнано придатним.

Вже 2 травня після проходження комісії чоловікові на руки було видано рішення про його статус «обмежено придатного до військової служби». Того ж дня він з’явився поблизу місця проживання лікаря для передачі «подяки». У цей момент медика й затримали поліцейські у процесуальному порядку.

Слідчі вилучили у нього 500 доларів, отриманих від пацієнта, а також ще 250 доларів, понад 2 тисячі гривень, медичну документацію. Іншу частину документації поліцейські вилучили за місцем проживання лікаря.

3 травня слідчі поліції повідомили лікареві про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Процесуальне керівництво здійснює Житомирська спеціалізована прокуратура у сфері оборони, досудове розслідування триває.

Згідно з чинним законодавством такі правопорушення караються штрафом від 2 000 до 5 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.


Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: