Мешканці Крошні нарікають на погане тролейбусне сполучення у вихідні дні » Новини Житомира
 
 


Мешканці Крошні нарікають на погане тролейбусне сполучення у вихідні дні

Автор: news_maker від 6-06-2024, 11:03, переглядів: 38


Вихідними днями мешканцям Крошні доводиться чекати від 17 до 50 хвилин на єдиний тролейбусний маршрут № 4 "Крошня - Залізничний вокзал", повідомляє Трафік Житомир.

Напередодні до нас звернулася читачка з повідомленням, що у вихідні дні тролейбус № 4 майже неможливо дочекатися. Ми вирішили перевірити роботу цього "соціального" транспорту самостійно.

Спочатку ми вирішили дослідити розклади руху та помітили значні проміжки в графіку у певні години у вихідні дні. Наприклад, на зупинці "Сінний ринок" у напрямку центру час очікування іноді перевищує 30 хвилин.



Як виявилося, є кілька причин великих прогалин у розкладі:

1. Водії йдуть на обідню перерву, і в цей час їх ніхто не підміняє.
2. О 16 годині один з чотирьох тролейбусів завершує роботу і з'їжджає з маршруту.

Зазначимо, що в Житомирі міська рада замовляє у комунального перевізника послуги з перевезення пасажирів за певними маршрутами, оплачуючи їх за кілометраж в межах визначеного бюджету.

Сподіваємося, що в рамках поточного бюджету можна вирішити питання забезпечення мікрорайону транспортом, забезпечивши постійний інтервал між тролейбусами у 15-20 хвилин. Альтернативним варіантом може бути робота маршруту № 4 лише у будні дні та відновлення короткого тролейбусного маршруту № 12 "Крошня - Центр" для вихідних. Це дозволить зменшити інтервали руху та мінімізувати інші витрати.

Нагадаємо, що маршрут № 4 був скорочений до "Залізничного вокзалу" у лютому 2020 року, тоді як раніше він курсував до вулиці Космонавтів. Маршрут № 12 "Крошня - Центр" було скасовано у 2020 році.

Категорія: Транспорт

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: