Кримінальний юнацький «стартап»: поліцейські викрили трьох жителів Житомирщини у шахрайствах » Новини Житомира
 
 


Кримінальний юнацький «стартап»: поліцейські викрили трьох жителів Житомирщини у шахрайствах

Автор: news_maker від 6-06-2024, 11:56, переглядів: 47


Слідчі та кіберполіцейські встановили, що злочинну схему з отримання доступу до банківських рахунків громадян реалізували юнаки віком 16 та 17 років. Для цього вони використовували фішингові посилання, які поширювали у чатах соціальних мереж.

Серед ошуканих - мешканці різних регіонів країни, у тому числі й працівники одного з дитячих будинків Сумщини. Всі вони отримували онлайн-пропозиції з надання міжнародної допомоги. Перейшовши за поширеним лінком, їм пропонувалось ввести логін та пароль, нібито для входу у віртуальний кабінет банку. Після такої авторизації вони втрачали кошти з рахунків.

Юні «бізнесмени» за частину отриманих доходів купували найсучасніші мобільні телефони, а пізніше продавали їх. Крім того, молодики придбали автіки, оформивши право власності на своїх батьків.

Шахрайську схему викрили кіберполіцейські Житомирщини спільно з СБУ, за сприяння служби безпеки АТ КБ «ПриватБанк».

29 травня поліцейські провели 11 санкціонованих обшуків за місцями проживання причетних у Житомирі, Бердичеві, у їх транспортних засобах, а також на Вінниччині. Поліцейські вилучили мобільні телефони, банківські картки, комп’ютерну техніку, жорсткі диски, чорнові записи та понад 20 тисяч гривень.

Слідчі ГУНП в Житомирській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, повідомили юнакам про підозри у шахрайствах (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

За попередніми оцінками, загальна сума збитків може сягати понад мільйон гривень. У межах досудового розслідування триває встановлення інших ймовірних учасників схеми.

Фігурантам шахрайської оборудки може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: