На сесії Житомирської міськради обговорювали питання щодо регулювання роботи орендних електросамокатів » Новини Житомира
 
 


На сесії Житомирської міськради обговорювали питання щодо регулювання роботи орендних електросамокатів

Автор: news_maker від 10-06-2024, 10:41, переглядів: 8


7 червня на позачерговій сесії Житомирської міськради депутати проголосували за доручення виконавчому комітету вивчити питання прокату електросамокатів у Житомирі, аби врегулювати правила, оскільки частішають випадки ДТП за участі двоколісників, водії нехтують правилами дорожнього руху.

За словами депутата Житомирської міськради Івана Мартинчука, через неузгодженість у правилах прокату трапляються аварії та травмуються діти та дорослі.

"Залучити муніципальні комісії, комісії з безпеки руху, працівників правоохоронних органів, які відповідають за безпеку руху в місті Житомирі. Ось десь такі регуляторні моменти саме виконавчі органи влади. Чи проєкт рішення, чи рішення виконкому, щоб це було зрозуміло, що містяни бачать, бо кожного разу нас згадують, коли самокат когось підрізає, збиває або наносить травмування", — говорить Іван Мартинчук.

За словами заступника Житомирського міського голови Олександра Шевчука, організатори прокату самокатів поінформували, що в комендантську годину вимикають сервіс.

"Є колізія з правилами дорожнього руху. Притягнути до відповідальності водія самоката, незалежно від віку, повнолітній він чи ні, вони не можуть до того моменту, поки не трапиться ДТП. Що зроблено на сьогодні — це від усіх власників прокатів самокатів ми отримали письмове підтвердження, що вони в комендантську годину відключають сервіс", — прокоментував Олександр Шевчук.

Депутати вирішили вивчити питання та на наступній сесії оприлюднити рішення про прокат електросамокатів у Житомирі.

Зауважимо, що кількість госпіталізованих дітей через травмування на самокатах збільшилася вдесятеро, у 2023 році за п'ять місяців до лікарні потрапили троє неповнолітніх, тоді як у 2024 році за аналогічний період зафіксували 30 випадків госпіталізації.

Категорія: Транспорт / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: