Дефіцит електроенергії на Житомирщині: які прогнози енергетиків на зимовий період? » Новини Житомира
 
 


Дефіцит електроенергії на Житомирщині: які прогнози енергетиків на зимовий період?

Автор: news_maker від 27-06-2024, 12:34, переглядів: 23


У Житомирській області дефіцит електроенергії складає 50% — найскладніша ситуація у Звягелі та Бердичеві. Взимку енергетики прогнозують погіршення ситуації — відключення електроенергії можуть тривати до 12 годин поспіль.

Про це на брифінгу розповів голова правління акціонерного товариства "Житомиробленерго" Олексій Шекета.

За його словами, наразі на Житомирщині дефіцит електроенергії складає 50% — області вдається балансувати за рахунок додаткових джерел живлення.

"Росія змінила тактику — більше обстрілює вже генерацію не в нашій області, тому впливу на ліміти та відключення не маємо. Ми працюємо в тому режимі, в якому працює вся Україна. Позитив у тому, що в нас є три великі сонячні джерела — в Чуднові, Бердичеві та Лугинах, де ми можемо використовувати електроенергію для міста, і в літній період стараємся балансувати, щоб було справедливо для всіх", — говорить Олексій Шекета.

В осінньо-зимовий період сонячна генерація зменшиться, дефіцит зросте і відключення електропостачання можуть тривати до 12 годин. У разі аварійних ситуацій графіки відключень не діятимуть — тоді запроваджуватимуть аварійні відключення, передбачити які, зі слів керівника обленерго, буде неможливо. В першу чергу, електроенергією забезпечуватимуть об’єкти критичної інфраструктури — лікарні, ЗСУ, котельні, водоканали.

"Будівництво електростанцій — єдине, що може покращити ситуацію. Це можуть бути сонячні панелі, когенераційні установки, газопоршневі станції — все, що може генерувати енергію, треба ставити якомога швидше. Зима цього року буде складною, і на нас чекають значні обмеження. Скільки б ми не економили, ми повинні готуватися, що зима, можливо, пройде без ліфтів, бо перше, що ми зробимо — вимкнемо ліфти в багатоповерхівках. Також напевно буде зупинений електротранспорт, не працюватиме реклама і вуличне освітлення", — каже Олексій Шекета.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: