Випускники Житомира показали високі результати на НМТ » Новини Житомира
 
 


Випускники Житомира показали високі результати на НМТ

Автор: news_maker від 8-07-2024, 20:42, переглядів: 74


Готувалися і вірили у себе... Анастасія Шевчук, випускниця Ліцею № 1 м. Житомира, отримала двічі по 200. Такі результати вона досягла з англійської та української. Математика та історія — по 194. Дівчина готувалася без репетиторів. Жертвувала канікулами і вихідними. План та графік підготовки розробила самостійно: в тиждень — три години на кожен предмет. У високому результаті була впевнена: "Готувалася і вірила в себе. Головне — не хвилюватися і правильно розподілити час".

З майбутнім вже визначилася: "Фінанси та бізнес-аналітика" — спеціальність, яку обрала Настя в одному із польських вишів.

200 балів з української та математики має і Світлана Загацька, випускниця цього ж ліцею. Дівчина одразу згадує вчительку української мови Людмилу Вовчук. Каже, з таким наставником жодних репетиторів не потрібно.

"Вивчали, багато встигали, виконували тести... Я коли на НМТ відкрила завдання з української мови, зрозуміла, що це вже робила і знаю", — говорить Світлана.

Найскладнішою для неї виявилася історія.

"Історію я вчила з нуля, — зізнається. — У травні зрозуміла: знаю тільки половину потрібного. Довелося докласти зусиль".

Вона — майбутній літературний редактор. Дуже мріє про це, тому визначилася з напрямом — українська філологія. А між закладами вищої освіти обиратиме: Острозька академія чи Львівський національний університет.

"Хочу вчитися в Україні, де народилася і щоб ближче додому було".

Андрій Осадчук стане інженером програмного забезпечення. Воліє вчитися у Києві чи Львові. Він — також рекордсмен з математики. Українську склав на 177, англійську — 166, історію — на 169, і це, каже, — результат прогнозований.

Ліцей №1 упродовж декількох років лідирує за результатами НМТ. Андрій Полулях, директор закладу, каже: велику увагу тут приділяють мотивації дітей та їхньому бажанню працювати. Це намагаються прищепити у закладі педагоги.

Ба більше: тут розробили спеціальну систему підготовки до НМТ, яка вже довела свою ефективність.

Діти обирають предмети, які хочуть вивчати додатково і відвідують заняття по суботах. Такі послуги у закладі платні, однак ціна є набагато нижчою, аніж заняття з репетитором.

"650 грн на місяць з трьох предметів. Кожен предмет — по дві години. Все офіційно і в законному руслі. З батьками підписується договір. Діти займаються в мінігрупах, де поглиблено вивчають предмети", — зазначає директор.

Цьогоріч 34 учні показали 40 максимальних результатів. Минулоріч таких було 27. "Найурожайнішою" стала математика — чотирнадцять 200-бальників. З української мови максимальний результат у дванадцяти дітей. З іноземної — у дев'яти. З історії — у трьох. З біології — у двох.

Унікальний результат має випускниця ліцею № 23 Софія Тарнавська, отримавши сумарно 800 балів на НМТ.

200 балів з НМТ є у кожному третьому закладі загальної середньої освіти Житомира. Двохсотбальні результати показали учні ліцеїв № 1, 3, 5, 17, 23, 24, 25, 27, 28, 34 та два наукові ліцеї при житомирських університетах.

Цього року випускники закладів середньої освіти Житомирщини продемонстрували високі показники складання національного мультипредметного тесту (НМТ). Загалом 77 учасників отримали 200 балів хоча б з одного предмета.



Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: