У Житомирі подорожчали проїзні квитки на електротранспорт: де і як їх придбати » Новини Житомира
 
 


У Житомирі подорожчали проїзні квитки на електротранспорт: де і як їх придбати

Автор: news_maker від 21-08-2024, 14:44, переглядів: 15


21 серпня 2024 року виконавчий комітет Житомирської міської ради ухвалив рішення про підвищення вартості проїзних на електротранспорт. Кількість поїздок також зменшиться до 120, хоча раніше їх кількість не обмежувалась.

"З 2020 року не змінювалася вартість проїзних квитків в міському громадському транспорті, хоча було збільшення проїзду з 4 до 8 гривень при розрахунку карткою. Враховуючи значну збитковість для нашого комунального підприємства на продажу проїзних квитків, ми, як управління, вносимо пропозицію щодо збільшення їх вартості та встановлення іншого ліміту поїздок", — сказав виконуючий обов'язки начальника управління транспорту і зв'язку Житомирської міської ради Микола Єрмаков.

«Якщо ми говоримо про звичайні проїзні квитки, юридичні особи – 80 поїздок, буває до 140 доходить. Якщо ми говоримо про учнівські – в середньому це 60-65 поїздок, тому виходить одна поїздка менше ніж 2 гривні. Студентський квиток – це при користуванні 60 разів, в середньому це кожен день у дві сторони, виходить близько 3 гривень», – додав заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Рішенням членів виконкому прийняли такі зміни:

- учнівський проїзний на 120 поїздок коштуватиме 100 гривень замість 45 гривень;
- студентський проїзний на 120 поїздок — 200 гривень замість 90 гривень;
- громадянський проїзний на 120 поїздок — 400 гривень замість 180 гривень.

Придбати пакети на 90 днів більше не буде можливості. Нові ціни набудуть чинності з наступного тижня.



Зазначимо, що ціна є досить високою, адже базова вартість квитка зросла вдвічі, і, відповідно, безлімітний пакет послуг мав би коштувати 360 гривень. Натомість, зараз пропонується обмежений до 120 поїздок "безліміт" за вищу ціну — 400 гривень. Така висока вартість не сприяє завчасній купівлі квитків, що могло б забезпечити комунальному перевізнику фінансову стабільність для ведення своєї господарської діяльності. Таким чином, прибуток значною мірою залежатиме від продажу разових квитків та від того, який транспорт приїде на зупинку раніше — маршрутка чи тролейбус. В новий пакет послуг також не було включено комунальний автобус, хоча така опція була б доречною та актуальною. Це дало б змогу мешканцям міста використовувати ці поїздки також у комунальних автобусах №№23, 33, 44, а в разі відсутності електротранспорту на лінії — і в автобусах, які його замінюють.



Коротка інструкція з придбання електронних проїзних квитків



Зверніть увагу: при поповненні пакета "Безліміт" до завершення попереднього терміну дії, дні не сумуються, а новий термін починається з моменту останнього поповнення. Рекомендується поповнювати картку після завершення попереднього терміну дії "Безліму".

Придбати "проїзний" можна лише через термінали Citycard, де оплата здійснюється готівкою. За наявності, решта автоматично зараховується на "гаманець". На транспортних картках одночасно можуть бути два пакети послуг: "гаманець" та "проїзний". Вони діятимуть відповідно до типу транспорту – у маршрутках кошти списуватимуться з "гаманця", а у тролейбусах, за наявності проїзного, кількість поїздок з нього буде вираховуватись протягом 30 днів. Якщо безліміт закінчився або не підключений, в електротранспорті з "гаманця" зніматиметься 8 гривень за кожну поїздку.

Придбати громадську картку одразу з "проїзним", як раніше, неможливо. Після покупки картки необхідно окремо додати безліміт через відповідну кнопку на терміналі. Наприклад, якщо у вас є одна купюра 100 гривень і дві по 200 гривень, обираєте покупку картки, вносите 100 гривень, а залишок 20 гривень зараховується на "гаманець". Потім підключаєте безліміт на вже придбану картку, вносячи 400 гривень. Таким чином, на "гаманці" буде 20 гривень, які можна використати у маршрутках/автобусах, а після завершення дії безліміту і в електротранспорті.

Оформити нові учнівські та студентські картки, а також відновити втрачені або пошкоджені, можна в офісі CityCard за адресою Театральна, 13 (пн-пт 08:00-18:00).

Категорія: Транспорт

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: