Житомир переходить на нову систему оплати проїзду в електротранспорті » Новини Житомира
 
 


Житомир переходить на нову систему оплати проїзду в електротранспорті

Автор: news_maker від 28-02-2017, 17:42, переглядів: 2 054

Житомир переходить на нову систему оплати проїзду в електротранспорті

З 27 лютого в місті почався продаж електронних квитків. На першому етапі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в пасажирському транспорті відбувається перехід від паперових проїзних до пластикових. Вони так само поділяються на стандартні, учнівські та студентські і відповідно мають таку ж ціну. Разово додається вартість самої картки – 20 гривень. І якщо в березні ще діятимуть паперові проїзні, то на квітень продаватимуться лише пластикові, які потрібно буде щомісяця поповнювати на відповідну суму. На першому етапі запровадження нової системи ці проїзні потрібно надавати кондукторам і отримувати від них додатково паперовий квиток. До кінця року в електротранспорті обіцяють встановити достатню кількість валідаторів для того, аби пасажири самі прикладали до терміналу квиток і відмічали факт поїздки. Кондуктори ж стануть контролерами. Пасажири, які здійснюють разові поїздки, поки що продовжують розраховуватися з кондукторами. До кінця року мають бути розроблені різні умови оплати, де буде разовий електронний квиток, проїзний на місяць, електронний квиток на певну кількість поїздок. Така система в перспективі дає багато переваг як для пасажирів, так і для міста, пояснює директор КП "Житомиртранспорт" Іван Фурлет:

"Для пасажирів це дає можливість розширити спектр послуг саме зручний для кожного типу пасажирів: комусь безлімітний проїзд, комусь інші певні пакети послуг. По-друге, система електронного квитка дозволяє впровадити систему безоплатної пересадки на інший транспортний засіб. Тобто людина протягом певного часу, відмітивши квиток в одному тролейбусі, може пересісти на інший, там прикласти квиток до терміналу і з нього не буде додатково списана поїздка, якщо ми говоримо про кількість поїздок на самій цій картці. В свою чергу для міста це чіткий облік пасажирів. Ці дані дозволяють нам зрозуміти, як оптимізовувати транспортну мережу".

Придбати та в перспективі поповнити електронні квитки можна поки що в 9 пунктах продажу Житомирського ТТУ біля зупинок (ЖДТУ вул.Чуднівська 101, Агроколедж вул. Покровська 129, ріг вул. Довженка та В.Бердичівська 67, вул. Жукова – проспект Миру 37, залізничний вокзал вул. Привокзальна 1, вул.. Огієнка – вул. Вітрука 54, вул. Лятошинського – вул. Небесної Сотні 11, вул. Вітрука – вул. Корольова 44, Хмільники – проспект Миру 15).

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: