На Попільнянщині, де традиційно збирають найбільші в області врожаї зернових, днями урочисто відкрили "Жнива-2013" » Новини Житомира
 
 


На Попільнянщині, де традиційно збирають найбільші в області врожаї зернових, днями урочисто відкрили "Жнива-2013"

Автор: news_maker від 15-07-2013, 19:05, переглядів: 2 730

На Попільнянщині, де традиційно збирають найбільші в області врожаї зернових, днями урочисто відкрили "Жнива-2013"

Символічне свято зажинок влаштували на полі села Кам'янка. Гостями свята стали півтори сотні учасників обласного семінара-наради з питань рослинництва, вирощування і збору зернових. Гості не лише побачили традиційні українські обряди зажинок, а й безпосередньо взяли в них участь. Не завадив справі й дрібний дощик. Почесним правом власноруч скосити перші снопи озимої пшениці скористався голова облдержадміністрації Сергій Рижук. В ряд за ним стали і керівники сільськогосподарської галузі області: заступник голови Микола Дейсан та начальник департаменту агропромислового розвитку Микола Дідківський. На лану косарі продемонстрували вправну і злагоджену роботу. Що відчув в цей момент на покосі, - поділився враженнями Сергій Рижук.

"Руки швидко згадують. Декілька змахів косою і ти починаєш її відчувати, і сам процес. Зараз, тримаючи косу, я подумав: з кожним роком, з розвитком суспільства у нас стає дедалі потужнішою техніка, дедалі менше потрібно фізичної праці, щоб виростити хліб. Але хай ніколи люди не забудуть відчуття тої коси, того серпа; яким потом, кров'ю, здоров'ям добувалася кожна зернина, кожна хлібина".

Після обряду зажинок організаційні питання проведення жнив на Житомирщині обговорювалися за участі представники всіх райдержадміністрацій, профільних відомств і установ. Попереду - багато роботи, адже хліборобам першочергово за короткий термін, при нестабільних метеоумовах, потрібно зібрати рінні зернові з площі 210 тисяч гектарів.

Зокрема, цього року Житомирщина має забезпечити дві третини потреби України в житі, зауважив Сергій Рижук. На семінарі голова облдержадміністрації також сказав: «Ми маємо організаційно, фінансово, технічно і технологічно допомогти нашим хліборобам зібрати гарний урожай".

На Попільнянщині, де традиційно збирають найбільші в області врожаї зернових, днями урочисто відкрили "Жнива-2013"

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: