Станом на 01.07.2013 р. в Житомирській області перебувають у реєстрі 590 інфікованих на вірусні гепатити » Новини Житомира
 
 


Станом на 01.07.2013 р. в Житомирській області перебувають у реєстрі 590 інфікованих на вірусні гепатити

Автор: admin від 24-07-2013, 14:43, переглядів: 1 127

Станом на 01.07.2013 р. в Житомирській області перебувають у реєстрі 590 інфікованих на вірусні гепатити

Вірусні гепатити – це проблема загальносвітового масштабу. Поширення вірусних гепатитів у різних регіонах світу складає: від 2% у європейському регіоні до 15% в Єгипті.
За даними ВООЗ, 3%, тобто 1,35 млн. українців інфіковані гепатитами. За оцінками українських експертів, ця цифра є ще вищою – щонайменше 7%, тобто 3,5 млн.
Достовірної статистики по вірусних гепатитах, на жаль, ніхто у світі не має, оскільки їх інфекційна патологія за останні десятиліття зазнала глобальних змін.
Нині описані вісім вірусних гепатитів. Наука їх досліджує, вивчає їх роль в ураженні печінки, інших органів та систем. Особливе ж соціальне значення мають гепатити з гемоконтактним механізмом передачі (через кров) – це В і С. На відміну від гепатиту В, проти якого є вакцина, гепатит С – дуже небезпечний, оскільки проти цього вірусу досі відсутня вакцина, а за кількістю хворих і темпами поширення він у 4–5 разів сильніший, ніж ВІЛ-інфекція.
Аби виправити ситуацію із поширенням вірусних гепатитів, у квітні 2013 року Кабінет Міністрів України затвердив "Державну цільову соціальну програму профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на період до 2016 року". Цією програмою передбачено розвиток допомоги хворим на вірусні гепатити в усіх напрямках – діагностичному, лікувальному, науковому та профілактичному.
За станом на 01.07.2013 р. в Житомирській області перебувають у реєстрі 590 інфікованих на вірусні гепатити.
Обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини здійснює підтримку заходів, приурочених до Міжнародного дня боротьби з гепатитом. Зокрема, 28 липня 2013 року о 18.00 у міському парку культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна (під аркою) проходитиме акція «Зупинимо епідемію». Мета заходу – інформування та привернення уваги громадськості і влади до вирішення проблем лікування людей, хворих на вірусні гепатити.
Організатором акції є благодійна організація «Планета для дітей». У рамках акції відбудеться лекція лікаря-інфекціоніста, розповсюдження листівок, виступи вокальних та танцювальних колективів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: