Як на селі заробити пристойні гроші? » Новини Житомира
 
 


Як на селі заробити пристойні гроші?

Автор: admin від 24-07-2013, 18:38, переглядів: 2 569

Як на селі заробити пристойні гроші?

Одна з можливостей – розвивати сільський зелений туризм. Говорять про це вже давно, а пристойних результатів поки що замало. Справа ця нелегка, але варта зусиль. Так вважають там, де спромоглися пройти шлях створення садиби зеленого туризму і вже відчули результати. Нещодавно в одну з таких садиб запросили журналістів. Знаходиться вона в Брусилівському районі в селі Привороття:

"Це місце користується попитом. Недалеко від Києва, і тут створені умови, щоб можна було з сім'єю відпочити і набратися здоров'я та оптимізму", – зауважує голова Брусилівської райдержадміністрації Василь Шпакович.

А сільський голова Привороття Віктор Шкуратівський розповідає, що сама ідея створити таку садибу з'явилася в результаті пошуків відповіді на питання – чим зайняти жителів села, як дати їм заробити. Під реалізацію цієї ідеї дуже вчасно трапилась відповідна програма ООН:

"І ця садиба – це її втілення, результат роботи цієї. Це, звичайно, приватна садиба. Але сьогодні тим людям, які тут відпочивають, хтось постачає продукти харчування. Хто постачає? А ось всі тут і постачають, і за нормальними цінами. Коли було Євро-2012, сюди приїздили поляки і не вистачало місця, де їх можна було розмістити. І люди сільські бачать, що, мабуть, треба відремонтувати у себе будинок, і можна заробляти на добу 250-300 гривень плюс продукти харчування і більш-менш нормально себе почувати".

Подібну практику варто поширювати в області, адже у нас насправді є що подивитися:

"Рік тому ми увійшли до п’ятірки кращих маршрутів вихідного дня в Україні. Це дводенний маршрут Київ – Житомир, потім Володарськ-Волинський з тамошнім музеєм мінералогічним, далі – Коростень з усім його комплексом, потім Кипяче у Малинському районі і повернення до Києва. Дуже недорогий маршрут і його оцінили всі туроператори, але ми його не можемо поширювати, тому що немає відповідної інфраструктури", – констатує перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков.

Як на селі заробити пристойні гроші?

Як на селі заробити пристойні гроші?

Як на селі заробити пристойні гроші?

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: