Юні художники з Бердичева представили свої твори у стилі "петриківки" на виставці в Житомирі » Новини Житомира
 
 


Юні художники з Бердичева представили свої твори у стилі "петриківки" на виставці в Житомирі

Автор: news_maker від 7-08-2013, 17:00, переглядів: 2 152

Юні художники з Бердичева представили свої твори у стилі "петриківки" на виставці в Житомирі

Дивосвіт дитячих фантазій панує у відділі літератури з мистецтв обласної наукової бібліотеки. Тут триває виставка творів вихованців гуртка петриківського розпису бердичівського центру позашкільної освіти імені Олександра Разумкова. Керівник гуртка Оксана Іванова, яка вже впродовж трьох років працює з дітьми, починаючи з дитячого садочка, розповідає:

"Шукаю різні підходи, методи, способи як пояснити діткам, щоб, дійсно, це в них і виходило і подобалося, і було бажання працювати, малювати, розвиватися. Працюю на творчий розвиток особистості взагалі, і творчий розвиток дітей".

Творчість захоплює, і, подекуди, й батьки готові вчитися разом зі своїми дітьми, каже пані Оксана:

"Коли проводяться майстер-класи, то батьки з великим задоволенням сідають за стіл, та ще й коли їх чадо вчить, як все треба правильно робити. Тому що в нашому гуртку панує атмосфера самостійності, доброзичливості і старші дітки обов'язково допомагають меншим. І це - не просто слова".

Гурток петриківського розпису й справді вчить не лише малювати, погоджується мама юної зірочки Данилка, Наталія Бовкун. Жінка розповідає, що три роки занять петриківським розписом позитивно змінили, розвинули здібності сина, і навіть вплинули на характер:

"Думає над новими композиціями. В нього багато різних ідей. Різнокольорові гами пробує, він сам підбирає кольори. Коли почав займатися цим, то, дійсно, дитина теж в чомусь змінилася. Тому що ці гарні кольори заспокоюють нервовий стан дитини. Коли прийде зі школи втомлений, сяде малювати, то і всі негаразди забуваються, тому що починається творчий процес. Я сподіваюся, що в нього буде дуже довгий цей творчий шлях".

Сам Данилко вже багато чого навчився, має перемоги в різних конкурсах та власні уподобання у творчості:

"Мені найбільше подобається малювати квіти і птахів, тому що все воно якесь казкове. Таких квітів, може й не буває, але вони дуже гарні і птахи дуже гарні казкові виходять".

Гостем урочистого відкриття виставки став заслужений художник України Юрій Камишний, який щиро радів позитиву, який випромінюють дитячі твори.

"Дуже приємно бачити такі духовні паростки і поштовхи душі людської. І все це підтримує вчителька і на папері в своїй майстерні, і в душах своїх учнів. Я глибоко зворушений, що красиве є, що красиве буде жити, і є ті, хто його плекає. Я просто щасливий перебувати серед цього свята".

Доторкнутися до прекрасного і роздивитися петриківський розпис, створений юними митцями з Бердичіва, запрошує на виставку обласна наукова бібліотека на Новому бульварі в Житомирі.

Юні художники з Бердичева представили свої твори у стилі "петриківки" на виставці в Житомирі

Юні художники з Бердичева представили свої твори у стилі "петриківки" на виставці в Житомирі

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: