У Радомишльському районі працює школа, якій майже 120 років » Новини Житомира
 
 


У Радомишльському районі працює школа, якій майже 120 років

Автор: news_maker від 13-08-2013, 18:57, переглядів: 2 331

У Радомишльському районі працює школа, якій майже 120 років

За час від заснування у 1895 році школу в селі Леніне Радомишльського району закінчили 4 687 учнів, розповідає її директор Орест Максимів. Збудована вона була учасницею земства Ольгою Вангенгейм для дітей селян: "Ольга Петрівна Вангенгейм отримала у селі Ставки, раніше так називалося село Леніне, шматочок землі. Вона продала цю землю і на виручені гроші побудувала школу. В школі навчалися діти бідноти. Коли Ольгу Петрівну запитали, для чого вона за власні кошти будує дітям селян школу, вона відповіла, що селяни дуже багато працюють і зміцнюють нашу державу, що обов’язково для їх дітей треба розум. І цей розум вона давала".

Відтоді минуло більше ста років, але традиції, закладені наприкінці дев’ятнадцятого століття, тут намагаються берегти: "В нашій школі є три кити: якісне навчання, масові фізкультура і спорт та організоване дозвілля дітей. Ми займаємо призові місця в олімпіадах, в минулому році мали перше місце по спорту, у нас досить добре розвинена художня самодіяльність. Це єдина школа, до якої ходять діти однієї сільської ради, Ленінської сільської ради. У нас навчається 87 дітей: 29 в молодшій школі і 58 – в школі ІІ-ІІІ ступеню".

Стара дерев'яна будівля – охайна й пофарбована, всередині – затишок і чистота. Сьогодні директор стурбований, щоб класи були добре обладнані і взимку там було тепло. Це нелегке питання, але багато що вдається: "Шедеврів показати я тут не можу. Але зберегти цей дух, зберегти цю атмосферу, зберегти це приміщення, врешті-решт, у належному порядку я зобов’язаний і я це роблю", – зазначає директор.

У Радомишльському районі працює школа, якій майже 120 років

У Радомишльському районі працює школа, якій майже 120 років

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: