Древній Коростень старше, ніж досі вважалося? » Новини Житомира
 
 


Древній Коростень старше, ніж досі вважалося?

Автор: news_maker від 15-08-2013, 11:20, переглядів: 1 763

Древній Коростень старше, ніж досі вважалося?

Вітчизняні археологи – на порозі наукового відкриття: древній Коростень на Житомирщині, вірогідно, значно старіший, аніж досі вважалося.

За місяць роботи вчені Державного інституту археології і студенти Житомирського університету імені Франка викопали на місці древнього городища близько тисяч старожитностей. Це – сережки, ґудзики, залишки керамічного посуду, прикраси та ножі. Прикраси чудово збереглися: висока якість ювелірних виробів свідчить про високий рівень тогочасних технологій.

У X столітті на місці нинішнього райцентру Коростеня містилася столиця племені древлян – Іскоростень. 946-го року княгиня Ольга, аби помститися за вбитого чоловіка – київського князя Ігоря, спалила це місто.

"Ці знахідки пов"язані з літописними подіями. На кожному з них вибита дата, коли вона сюди потрапила. Це вже унікальний момент. По-друге, ці речі могли бачити такі люди, історичні персонажі як княгиня Ольга, той самий князь Мал", – розповів старший науковий співробітник Інституту археології НАНУ Андрій Петраускас.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: