Головні пріоритети роботи в новому навчальному році освітяни Житомирщини визначали в режимі он-лайн » Новини Житомира
 
 


Головні пріоритети роботи в новому навчальному році освітяни Житомирщини визначали в режимі он-лайн

Автор: news_maker від 29-08-2013, 14:52, переглядів: 1 287

Головні пріоритети роботи в новому навчальному році освітяни Житомирщини визначали в режимі он-лайн

Нинішнього року традиційна обласна серпнева конференція працівників освіти Житомирщини відбулася у новому форматі. 10 тисяч вчителів із кожного куточка області, не виїжджаючи на межі своїх районів та міст, завдяки інтернету одночасно підсумовували зроблене за минулий навчальний рік та окреслювали плани на майбутнє.
Із вітальними та напутніми словами до освітян області в режимі он-лайн у рамках проведення розширеного засідання колегії департаменту освіти та науки облдержадміністрації звернулися голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук та голова обласної ради Йосип Запаловський.
«Насамперед дозвольте щиро та сердечно привітати вас, шановні освітяни, з Днем знань, подякувати вам за сумлінну працю, за любов до дітей та побажати здоров’я, добра і щасливого старту в новому навчальному році», - наголосив голова обласної ради. Йосип Запаловський повідомив, що функціонування освітянської галузі Житомирщини, за підсумками минулого року, особливо в частині забезпечення належних умов доступу дітей до якісної освіти на рівні держави оцінено на високі бали. Сьогодні Житомирщина є лідером в країні за темпами відновлення дитячих садочків, особливо в сільській місцевості, організації підвезення учнів та вчителів до місць навчання, модернізації профільного навчання, рівнем підтримки обдарованої молоді, темпами реформування системи інтернатних закладів та інше.
Керівник обласної ради зазначив, що більшість шкіл області належно підготовлені до приходу дітей – якісно та вчасно виконано ремонти, замінено вікна, двері, запроваджено новітні опалювальні технології. І це стало результатом спільної роботи органів влади, органів місцевого самоврядування, активного депутатського корпусу, небайдужої, відповідальної громади та педагогічних колективів. Голова обласної ради підкреслив, що на ремонт шкільних приміщень, реконструкцію інженерних мереж тощо цього року було спрямовано 120 млн. грн., з них 50 млн. грн. – це кошти місцевих бюджетів. Чимало коштів на проведення ремонтних робіт в навчальних закладах сільської місцевості спрямували сільські ради із власних заощаджень, не порушуючи Бюджетного Кодексу України. Зокрема, найбільш активними в цьому напрямку були сільські громади Коростенського, Андрушівського, Романівського, Коростишівського, Овруцького, Черняхівського, Житомирського та ряду інших районів.
Йосип Запаловський підкреслив, що обласна рада надалі організовуватиме свою роботу так, щоб підтримка освітянських закладів області, особливо в сільській місцевості, з боку органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад була максимальною. З метою створення умов для доступу до якісної освіти та повноцінного розвитку дітей в області діє 4 комплексні програми,які охоплюють всі напрямки функціонування освітянської галузі. Їх заходи повністю фінансуються з обласного бюджету. Для підтримки обдарованих дітей обласна рада запровадила 16 стипендій, на фінансування яких в цьому році з обласного бюджету виділено понад 140 тис. грн. він також зауважив, що найбільш активними депутатами є освітяни. Кожний десятий народний обранець місцевих рад усіх рівнів – працівник освіти, науки, виробничого навчання. У складі обласної ради – освітян.
Про головні пріоритети в роботі освітянської галузі Житомирщини на новий навчальний рік у контексті реалізації планів реформування галузі, що передбачені Національною стратегією розвитку освіти України на період до 2021 року та новими ініціативами Президента України «Діти – майбутнє України» розповів голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук. Він наголосив на необхідності надалі розвивати мережу дошкільних закладів, обов’язковій дошкільній освіті дітей п’ятирічного віку, розширення мережі освітніх округів, покращення ефективності роботи закладів нового типу, шкіл та класів з поглибленим вивченням предметів; підключення до мережі Інтернет; активізації фізкультурно-оздоровчої і спортивної роботи серед дітей та молоді; реформуванні інтернатних закладів; соціальній інтеграції дітей з особливими потребами, облаштуванні в усіх навчальних закладах утеплених внутрішніх санвузлів.
У роботі розширеної засідання колегії департаменту, освіти та науки облдержадміністрації взяли участь: заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, начальник управління освіти і науки ОДА Олександр Пастовенський, голова ради ректорів ВНЗ ІІІ-І рівня акредитації, ректор Житомирського державного університету імені Івана Франка, начальник обласного управління з фізичного виховання та спорту комітету з фізичного виховання та спорту МОН України та ін.
Засідання відбулося 29 серпня в залі засідань обласного інститут післядипломної педагогічної освіти Житомирської обласної ради.

Прес-служба обласної ради

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: