На Житомирщині - 256 шкіл з кількістю учнів менше 50 » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині - 256 шкіл з кількістю учнів менше 50

Автор: admin від 2-09-2013, 17:59, переглядів: 1 634

На Житомирщині - 256 шкіл з кількістю учнів менше 50

Новий навчальний рік розпочався і для учнів так званих малокомплектних шкіл. На Житомирщині налічується 256 шкіл, в яких навчається менше 50 дітей. Програма оптимізації мережі сільських шкіл передбачає закриття маленьких шкіл і переведення дітей в школи, де є всі умови для отримання якісної освіти. "Підходити до цього питання необхідно максимально виважено", вважають керівники області і обіцяють особисто контролювати питання закриття малокомплектних шкіл.

"Я особисто і голова обласної ради будемо в кожній тій школі, яка з якихось причин може бути закрита. Ми будемо дуже в цьому обережні. Ми порадимося з батьками і роз’яснимо цю позицію і вчителям, і учням. Але доки не будуть створені умови кращі, ми цього звичайно робити не будемо, як би дорого нам не обходилося кожне учнівське місце", - зазначив голова облдержадміністрації Сергій Рижук.

А обходиться воно недешево. Конкретними цифрами зацікавився заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих: "У нас 256 шкіл в області, де учнів менше, ніж 50. Я порахував кількість шкіл, де учнів менше десяти, таких шкіл 26. Після цього я попросив, щоб мені принесли кошторис утримання такої школи. Ніде менше ніж чверть мільйона гривень на опалення не йде! А середня вартість утримання такої школи у нас від 600 до 800 тисяч гривень на рік. За ці гроші можна не шкільний автобус, за ці гроші можна, щоб таксі возило дітей в нормальну школу, де нормальні укомплектовані класи", – розповів Ярослав Долгих.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: