Реалізація багатогалузевого інвестиційного проекту в с. Оліївка Житомирського району – це 100 нових робочих місць і 300 тис. грн. додаткових надходжень до сільського бюджету щороку » Новини Житомира
 
 


Реалізація багатогалузевого інвестиційного проекту в с. Оліївка Житомирського району – це 100 нових робочих місць і 300 тис. грн. додаткових надходжень до сільського бюджету щороку

Автор: admin від 10-09-2013, 19:07, переглядів: 2 675

Реалізація багатогалузевого інвестиційного проекту в с. Оліївка Житомирського району – це 100 нових робочих місць і 300 тис. грн. додаткових надходжень до сільського бюджету щороку

Перший камінь та «Капсулу часу» під спорудження комбікормово-елеваторного комплексу закладено 10 вересня на території села Оліївка Житомирського району. Це буде потужне підприємство, оснащене за найсучаснішими європейськими технологіями, яке одночасно зберігатиме 110 тис. тонн зерна та щогодини вироблятиме 10 тонн кормів. Відкриття елеваторного комплексу, на якому працюватиме більше 100 місцевих жителів, заплановано на весну 2014 року. Надходження в бюджет сільської ради, за підсумками його діяльності, – для вирішення актуальних питань соціально-економічного розвитку територій – перевищать 300-350 тисяч гривень у рік.
Почесну місію закладання «Капсули часу» під фундамент майбутнього підприємства виконали голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський, голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук та операційний директор групи компаній «Укрлендфармінг» Галина Ковток.
Відкриваючи урочистий захід, представник керівництва групи компаній «Укрлендфармінг» Галина Ковток повідомила, що будівництво нового комбікормово-елеваторного комплексу в селі Оліївка Житомирського району – це перший із 12 інвестиційних проектів в Україні компанії. У рамках проекту також передбачено реконструкцію та спорудження сучасного елеватора на території Овруцького району. Мета проекту – вдосконалення інфраструктури сільськогосподарського ринку, розвиток соціальної сфери на селі та впровадження прогресивних технологій виробництва продукції агропромислового комплексу. На Житомирщині реалізацію проекту займається ПАТ Компанія «Райз». У нове виробництво вже вкладено понад 20 млн. дол., що становить третину від запланованих інвестицій.
«Будівництво та запуск потужного елеватора – надзвичайно важлива подія для Житомирщини, а, особливо, для північних її територій. Введення в дію нового підприємства стане вагомим стимулом для розвитку нових виробничих структур і всього сільськогосподарського комплексу. Це – якісне та надійне збереження зерна, нові технології його переробки, це – ефективніше господарювання на землі, поштовх до розвитку тваринництва, створення нових робочих місць», - наголосив на урочистостях голова облдержадміністрації Сергій Рижук.
«Саме життя підказує, що сьогоднішнє село потребує успішнішого та сталого виробництва. Адже – це гарантовані робочі місця для селян, гідні заробітки, створення кращих умов для роботи агробізнесу, постійні надходження до місцевих бюджетів, а головне – впевнені можливості для соціального розвитку територій та поліпшення якості життя людей», - зазначив голова обласної ради Йосип Запаловський. Він також підкреслив, що особливим цей проект для нашої території є тому, що інвестори зацікавлені в якісному використанні земель, у перспективному господарюванні та спільному з жителями територіальних громад розв’язанні соціальних завдань – впорядкування доріг, освітлення вулиць, відкриття нових дитячих садочків, ремонт шкіл, надання допомоги родинам соціально вразливим категорій населення тощо.
Сергій Рижук та Йосип Запаловський подякували представникам ПАТ Компанія «Райз» за реалізацію цікавого проекту на території області та висловили свою готовність робити все від них залежне, щоб інвестор міг на повну силу розвивати свою виробничу діяльність, а її результати приносили максимальну користь для людей. З цією метою було підписано тристоронній Меморандум про взаєморозуміння між Житомирською обласною адміністрацією, Житомирською обласною радою та компанією «Укрлендфармінг».
На будівельному майданчику майбутнього підприємства побували заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації микоал Дідківський, керівники Житомирського, Черняхівського, Червоноармійського, Коростишівського, Черняхівського, Володарсько-Волинського районів, директори провідних агропідприємств цих районів, інші почесні гості та представники територіальної громади села Оліївка.

Довідкова інформація. ПАТ «Укрлендфармінг – найбільший агрохолдинг на території Євразії. Займається вирощуванням зернових, виробництвом яєць, цукру, вирощування ВРХ, дистрибуцію техніки, добрив і насіння.
Компанія «Райз» розпочала свою діяльність в Житомирській області в 2008 році. Сьогодні вона працює на території 8 районів: Чудінвського, Малинського, Лугинського, Народицького, Овруцького, Ємільчинського та Коростенського та співпрацює з Житомирським районом.
Реалізацію інвестиційного проекту зі спорудження сучасних комбікормово-елеваторних комплексів розпочато в 2011 році на териоріїї Овруцького району реконструкцією та спорудження сучасного елеватора потужністю 100 тис. тонн. Відкриття цього підприємства, яке вміщуватиме 91,5тис. тонн зерна, заплановано на листопад 2013 року.
Елеватор в селі Оліївка – це комплекс, які складатиметься із 2 зерносховищ по 20 тис. тонн, 6 зерносховищ по 10 тис тонн з відвантаженням на авто- та залізничний транспорт, 2 зерносушарки, 3 авторозвантажувачі по 80 тонн.

Прес-служба обласної ради

Реалізація багатогалузевого інвестиційного проекту в с. Оліївка Житомирського району – це 100 нових робочих місць і 300 тис. грн. додаткових надходжень до сільського бюджету щороку

Реалізація багатогалузевого інвестиційного проекту в с. Оліївка Житомирського району – це 100 нових робочих місць і 300 тис. грн. додаткових надходжень до сільського бюджету щороку

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: