На бюджетній комісії облради депутати знову говорили про виділення коштів для житомирського ТТУ » Новини Житомира
 
 


На бюджетній комісії облради депутати знову говорили про виділення коштів для житомирського ТТУ

Автор: admin від 13-09-2013, 14:31, переглядів: 1 675

На бюджетній комісії облради депутати знову говорили про виділення коштів для житомирського ТТУ

Питання перерозподілу коштів державної субвенції на пільгове перевезення пасажирів в громадському транспорті стало основним на засіданні бюджетної комісії обласної ради. Члени комісії розглядали розпорядження голови облдержадміністрації, яке передбачає здійснити перерозподіл виключно на користь житомирського ТТУ. Представляючи це питання учасникам засідання, директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко зауважила, що ситуація на підприємстві склалась непроста, подолати заборгованість по заробітній платі та по сплаті обов’язкових платежів не вдається, звернення за допомогою до державних інституцій поки що результату також не дають.

"На превеликий жаль, наші неодноразові звернення і поїздки до Міністерства фінансів не знайшли позитивного вирішення. Хочу сказати, що тієї субвенції яку держава надала на пільгове перевезення, а також на послуги зв’язку та інші пільги, передбачені законодавством, їх шість видів, цих коштів нашій області, як і іншим областям, вистачає лише на 50%".

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук погодився, що це розпорядження – вимушений крок, і на момент його підписання іншого виходу просто не було. Якщо депутати обласної ради підтримають такий перерозподіл, можуть з'явитися певні важелі впливу на рівні держави, а разом з ними – і сподівання перевізників інших міст та районів області, що їм також будуть виділені кошти на компенсацію перевезень пільговиків:

"Я можу тільки певною мірою сподіватися, що після такого розпорядження, яке я вимушений був підписати, мені простіше буде ставити перед урядом і Верховною Радою питання, щоб зміни до бюджету були внесені під кінець року і ми віддали перевізникам те, чого вони зараз позбавлені. Я буду нам цим працювати, тому що відчуваю свій безпосередній прямий і навіть моральний обов'язок".

В цілому ж, проблеми ТТУ можна розв’язати лише комплексним підходом, переконаний Сергій Рижук. Це і монетизація пільг, і зміцнення матеріальної бази підприємства – придбання нових трамваїв і тролейбусів, і кардинальне вирішення питання із дублюванням маршрутів тролейбусів приватними автоперевізниками.

Губернатора підтримав голова обласної ради Йосип Запаловський:

"Дійсно, треба починати з перевізників по місту Житомиру і я думаю, що доручення буде на сесії обласної ради міській раді, щоб вони долучилися до наведення порядку. І ми визначимо терміни, бо поки що крім розмов, нічого немає, тому що десь якась там корупційна складова, мабуть, теж проглядається. Але в даній ситуації я все-таки просив би підтримати розпорядження голови облдержадміністрації".

Члени комісії не дослухалися до цієї пропозиції і не підтримали ані розпорядження, ані альтернативну пропозицію Миколи Тимошенка не забирати повністю субвенцію з районів, і дати всім по 50%. Тож це питання буде винесено прямо в сесійну залу на обговорення депутатів. Сесія обласної ради призначена на 19 вересня.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: