В Житомирі лікарі з трьох областей обговорювали питання сімейної медицини » Новини Житомира
 
 


В Житомирі лікарі з трьох областей обговорювали питання сімейної медицини

Автор: admin від 24-09-2013, 21:54, переглядів: 1 619

В Житомирі лікарі з трьох областей обговорювали питання сімейної медицини

Лікарі загальної практики з трьох областей, Житомирської, Рівненської та Хмельницької стали учасниками конференції з питань становлення в Україні сімейної медицини. Конференція відбулась в Житомирському інституті медсестринства. Практикуючі сімейні лікарі говорили про безперечний позитив, але і проблеми не замовчували.

Зібрання пройшло за участю керівників профільних кафедр кількох вітчизняних медичних вишів, завкафедрою сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика Лариси Матюхи, головного позаштатного спеціаліста МОЗ України за спеціальністю загальна практика сімейна медицина, і проректора з лікувальної роботи цієї ж інституції Ніни Гойди. Вона, зокрема, говорила про те, що попереду ще чимало роботи:

"Об'єктивних перешкод немає, але є ряд моментів, які треба враховувати при становленні сімейної медицини. Але, я думаю, все буде добре, адже на сьогодні в Україні вже працює понад 10 тисяч сімейних лікарів"

За роботу із запровадження сімейної медицини Житомирщина отримала позитивну оцінку:

"Дуже приємно, що Житомирщина, не чекаючи ніяких пілотних проектів чи загальнодержавних програм уже йшла шляхом створення амбулаторій і їх оснащення. Ще один момент – кадрове забезпечення. І наявність не просто сімейного лікаря, а обізнаного і компетентного сімейного лікаря. І третій компонент – зміна методів фінансування закладів і оплата праці працівників сімейної лабораторії"

Ніна Гойда зауважила, що в пілотних регіонах, якими визначені місто Київ, Дніпропетровська, Донецька та Вінницька області, оплата праці сімейних лікарів зросла у два-три рази.

За останніми статистичними даними (на кінець минулого року), в Україні сімейні лікарі складають 5% загальної лікарської спільноти. В європейських країнах їх 50 відсотків. На останній сесії обласної ради заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов говорив про те, що інститут сімейного лікаря має бути повністю запроваджений в Україні у 2020 році.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: