На конкурс із присудження Житомирської обласної краєзнавчої премії подано 38 робіт » Новини Житомира
 
 


На конкурс із присудження Житомирської обласної краєзнавчої премії подано 38 робіт

Автор: news_maker від 8-10-2013, 21:11, переглядів: 1 885

На конкурс із присудження Житомирської обласної краєзнавчої премії подано 38 робіт

1 жовтня закінчився прийом робіт на конкурс із присудження обласної краєзнавчої премії. Члени конкурсної комісії зібралися 8 жовтня в обласній раді, аби узагальнити якість поданих робіт та погодити черговість ознайомлення з ними. Нарада відбулася за участю першого заступника голови обласної ради, заступника голови конкурсної комісії Володимира Арешонкова.
«Цього року обласна краєзнавча премія присуджуватиметься вдруге, і вона вже має свої позитивні особливості у порівнянні з минулим роком. Подані роботи вирізняються глибиною дослідження та різноманітністю тематики. Відрадно, що розширилася географія учасників конкурсу, серед яких – представники майже всіх районів Житомирщини, – розповідає Володимир Арешонков. – Після першого проведення конкурсу експертна комісія зробила висновки та розділила роботи, що приймаються на розгляд, на 2 категорії. До першої відносяться роботи досвідчених краєзнавців, музейних установ та працівників, а до другої категорії – роботи тих, хто тільки починає працювати у напрямку дослідження рідного краю – учнів загальноосвітніх шкіл, студентів вищих навчальних закладів».
Як повідомив перший заступник голови обласної ради, відповідно до положення про премію, вона виплачується за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на фінансування галузі «Культура», у таких розмірах:
І категорія (досвідчені краєзнавці, музейні установи та працівники):
перша премія – 1500 грн.;
друга премія – 1000 грн.;
третя премія – 500 грн.
ІІ категорія (учні загальноосвітніх шкіл, студенти вищих навчальних закладів):
перша премія – 750 грн.;
друга премія - 500 грн.;
третя премія – 250 грн.
Одночасно з Премією автору (авторам) роботи-переможця присвоюється звання «Лауреат Житомирської обласної краєзнавчої премії».
Протягом двох наступних тижнів члени конкурсної комісії розглядатимуть та різнобічно аналізуватимуть 38 поданих на конкурс із присудження краєзнавчої премії робіт. Їх авторами є як зовсім юні краєзнавці-початківці так і знані у нашій області та на теренах України науковці. «Під час голосування буду відстоювати роботу учениці 6-го класу з Любарського району, де дитина власними зусиллями, і це помітно, подає звіт історико-краєзнавчого музею свої школи. Ця робота мене вразила простотою викладу та незвичністю сюжету», – каже член журі конкурсу, директор Житомирського музею космонавтики ім. С. П. Корольова Ірина Дячук.
Члени комісії відзначають, що роботи мають жанрове і тематичне розмаїття, що пояснюється віковими особливостями та науковими зацікавленнями авторів. Зокрема, конкурсному журі належить переглянути відео-дослідження, подані на конкурс студентами і викладачем Житомирського коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка. У своїх доробках студенти досліджують творчість художника України Юрія Камишного, хорової капели «Орея» та її керівника Олександра Вацека, скульптора Василя Фещенка та письменника Бориса Тена.
Підсумки конкурсу з присудження краєзнавчої премії будуть підведені до грудня. Лауреати отримають відзнаки і грошові премії під час урочистого відзначення Дня працівників органів місцевого самоврядування. Крім переможців, нагороди отримають й інші автори, роботи яких, на думку членів конкурсної комісії, заслуговують на увагу та заохочення подальшої діяльності у сфері краєзнавства.
Прес-служба обласної ради

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: