Четвертий рік поспіль в області проводиться конкурс «Краща книга року» » Новини Житомира
 
 


Четвертий рік поспіль в області проводиться конкурс «Краща книга року»

Автор: news_maker від 8-10-2013, 21:18, переглядів: 1 515

Четвертий рік поспіль в області проводиться конкурс «Краща книга року»

8 жовтня відбулося засідання організаційного комітету, під час члени журі ознайомилися з виданнями, представленими на конкурс, та обговорили пропозиції щодо проведення урочистостей з відзначення переможців.
На початку засідання співголова оргкомітету конкурсу, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков зауважив: «За роки свого існування конкурс набув неабиякої популярності та має схвальні відгуки. Певен, що і цього року він пройде на гідному рівні та відкриє нових митців слова й покаже вже добре відомих нам письменників». Володимир Арешонков повідомив, що на конкурс подано 32 видання місцевих авторів, тобто на 8 книг більше, ніж торік. Відповідно до положення про проведення обласного щорічного конкурсу «Краща книга року» роботи подаються у 9-ти номінаціях: «Мій край», «Особистість і доба», «З глибини знань», «Поезія року», «Проза року», «Світ дитинства», «Кращий літературний дебют», «Мистецтво друку», «Гран-прі». Цього року на розгляд членів журі подані видання у всіх номінаціях.
Перший заступник голови обласної ради також наголосив, що конкурсні видання оцінюються за критеріями актуальності тематики видання, багатства літературно-художніх засобів, оригінальності форми, індивідуальності стилю, рівня редакційно-видавничої підготовки, якості поліграфічного виконання, художнього оформлення та наявності позитивних відгуків у читачів книги.
До сумлінної і кропіткої праці членів організаційного комітету закликала директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ірина Басова. Вона запропонувала учасникам засідання провести урочисте нагородження переможців конкурсу в залі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олега Ольжича напередодні Дня української писемності та мови. Члени журі підтримали таку пропозицію.
Незабаром відбудеться чергове засідання оргкомітету для обміну думками щодо видань, поданих на конкурс.
Прес-служба обласної ради

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: