Сергій Рижук: «Ружинський район, без усякого перебільшення, є перлиною Житомирщини і усієї України» » Новини Житомира
 
 


Сергій Рижук: «Ружинський район, без усякого перебільшення, є перлиною Житомирщини і усієї України»

Автор: news_maker від 11-10-2013, 20:00, переглядів: 2 884

Сергій Рижук: «Ружинський район, без усякого перебільшення, є перлиною Житомирщини і усієї України»

У кожного району, як і у кожної людини, - своя біографія. Ружинський район, який 11 жовтня відзначає 90 років від дня утворення, пройшов славний шлях, були в нього і героїчні, і трагічні сторінки.
«Ружинський район, без усякого перебільшення, є перлиною Житомирщини і усієї України. Ружинщина - це мальовничі пейзажі, золотаве колосся, широкі безкраї лани складних технічних культур, переробна промисловість. І все це роблять люди, що працюють тут, показують приклад, як плекати рідну землю, доглядати за нею. Ружинська земля народила і виростила багато поколінь талановитих, мудрих людей і дала їм можливість реалізувати свій талант. Обласна влада докладатиме максимум зусиль для покращення життєвого рівня мешканців району, впроваджуючи соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича», - наголосив голова облдержадміністрації Сергій Рижук, який взяв участь в урочистостях з нагоди 90-річчя утворення найпівденнішого району області.
З нагоди свята у районному Будинку культури були представлені вироби майстрів декоративно-ужиткового мистецтва сільських та селищної громад району. А у залі відбулася презентація кожної із 32 територіальних громад району, і 32 запашні короваї прикрасили святкову сцену.
Очільники району – голова райдержадміністрації Володимир Бондарчук і голова районної ради Борис Ходаковський – розповіли, що до свого славного ювілею Ружинщина прийшла з вагомими здобутками. Сьогодні це хлібний край з добірними врожаями: район займає перше місце в області по виробництву зерна, якого зібрано близько 200 тис. т. Це 40 газифікованих населених пунктів, це 6 нових дитсадочків, що відкрито останнім часом. І, звичайно, чудові, працьовиті люди.
Десятки, сотні імен хліборобів, вчителів, лікарів, письменників, вчених, керівників різних рівнів, що працюють у районі, області та за її межами, було названо і вшановано під час свята. Один за одним кращі працівники, що прославили рідний край, піднімалися на сцену Будинку культури. Серед них – заступник голови обласної ради Михайло Чигир, який керував районом впродовж 9 років, керівник сільськогосподарського виробничого колективу «Ружинське» Олександр Колібаба, директор Житомирського коледжу культури і мистецтв ім.. В. Огієнка Микола Покропивний, професор Житомирського державного університету ім.. І. Франка Володимир Шинкарук, перший заступник генерального директора обласної державної телерадіокомпанії Віктор Бойко, депутат Верховної Ради попередніх скликань Валентина Семенюк, Усім їм та багатьом іншим було вручено пам’ятні ювілейні знаки «Гордість Ружинщини» із занесенням їх фотографій на районну Дошку Пошани.
Ряд кращих працівників отримали почесні грамоти і подарунки від обласної державної адміністрації і обласної ради. А найвищу нагороду області – відзнаку «Честь і слава Житомирщини» - Сергій Рижук і Михайло Чигир вручили голові селянського (фермерського) господарства ім. Мічуріна, заслуженому працівнику сільського господарства України Володимиру Пилипчуку.
Іменинників вітали і вручали їм подарунки делегації сусідніх районів – Андрушівського, Бердичівського, Попільнянського і Червоноармійського. Всі вони відзначали працелюбність і надзвичайну доброзичливість ружинців.
Ружинський край святкує свій славний ювілей. Святкують працьовиті та талановиті люди, котрі щодня вкладають усі сили і душу у зміцнення і розвиток економічного і культурного потенціалу Житомирщини. Щира подяка жителям району за натхненну працю на благо своєї землі, за патріотизм, за небайдужість до майбутнього рідного краю.
Сергій Рижук: «Ружинський район, без усякого перебільшення, є перлиною Житомирщини і усієї України»

Сергій Рижук: «Ружинський район, без усякого перебільшення, є перлиною Житомирщини і усієї України»

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: