Житомир і Плоцьк підписали Договір про побратимство » Новини Житомира
 
 


Житомир і Плоцьк підписали Договір про побратимство

Автор: news_maker від 12-10-2013, 20:24, переглядів: 1 483

Житомир і Плоцьк підписали Договір про побратимство

12 жовтня 2013 року для українського Житомира і польського Плоцька – історичний день. Саме сьогодні у рамках VІ Днів польської культури Житомирський міський голова Володимир Дебой і Президент міста Плоцьк Анджей Новаковський підписали Договір про встановлення партнерських стосунків у сфері культури, науки, освіти, спорту, охорони здоров’я, соціального захисту, економіки та діяльності самоврядування між містами Житомир і Плоцьк. Житомир таким чином навіть випереджає державу на шляху в Євросоюз.

«Реальні кроки починаються із дружби між містами, взаємообміном у сферах освіти, культури, спорту, конструктивної співпраці. Саме такими кроками ми довели свою співпрацю та як результат – сьогодні підписали Договір про побратимство», – сказав мер Житомира Володимир Дебой.

Президент міста Плоцьк Анджей Новаковський упевнений: співпраця міст буде ще тіснішою, адже цього хочуть громади міст, які в особі депутатського корпусу підтримали підписання угоди.

«Тепер Житомир і Плоцьк – міста-побратими. Вдячний житомирянам за теплий прийом. Приємно, що співпраця наших міст починається не просто з підписання Договору, вона почалася раніше. Договір офіційно підтверджує нашу готовність до ще тіснішої дружби між українським і польським народами», – відзначив Анджей Новаковський.

За домовленістю Володимира Дебоя із Анджеєм Новаковським, спортсмени Житомира вже двічі брали участь у Міжнародних чемпіонатах, що проводилися у Плоцьку, звідки привозили перші місця.

У рамках подальшої співпраці тепер уже місто-побратим Житомира – Плоцьк запрошує житомирських спортсменів-плавців взяти участь у Міжнародному чемпіонаті з плавання 22-23 листопада 2013 року.

Зі свого боку Житомир традиційно проводить Дні польської культури, до участі в яких приєднуються кращі художні колективи Плоцька. Надалі міста планують працювати ще тісніше і не лише у сферах культури, спорту, а й у всіх задекларованих у Договорі.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: