"Рак виліковний. Не зволікай!" » Новини Житомира
 
 


"Рак виліковний. Не зволікай!"

Автор: news_maker від 16-10-2013, 09:16, переглядів: 2 138

"Рак виліковний. Не зволікай!"

Під таким гаслом в Житомирі відбулась прес-зустріч журналістів зі спеціалістами обласного онкологічного диспансеру. Захід проходив у рамках інформаційної кампанії до Всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози, який відзначають щороку 15 жовтня. Міжнародна спільнота б'є на сполох: це захворювання – найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок. Щороку у світі реєструють понад мільйон нових випадків хвороби (їх кількість кожного року зростає на 1-3%) і понад 600 тисяч смертей від неї.

Спеціалісти в цій області також констатують негативну тенденцію: Україна за статистикою належить до країн із середнім показником рівня захворюваності на рак молочної залози, але кожна третя жінка, у котрої діагностують цю хворобу, потрапляє у поле зору лікаря на пізніх, занедбаних стадіях, коли шансів на одужання значно менше.

"У середньому ми виявляємо кожен рік до 400 нових випадків рака молочної залози, з яких приблизно 90-93 людини знаходяться у 3-4 стадії захворювання. Це складає 22%, тобто це – відсоток занедбаних випадків. Хворі, що були виявлені у 3-4 стадіях хвороби, мають великі проблеми, потребують складнішого втручання, більш дороговартісного лікування. 3-4 стадії раку лікуються дуже важко. Хворі на 4 стадію раку зазвичай помирають до року. При третій стадії ми можемо при сучасних методах лікування продовжити життя пацієнту до 5, 10 і, навіть, до 15 років ", –зазначив завідувач мамологічним відділенням обласного онкодиспансеру Станіслав Кукліч.

Медики сьогодні називають значну кількість чинників, які підвищують ризик розвитку захворювання. Це, зокрема, несприятлива екологія, спадковість, гормональні порушення, доброякісні процеси в молочній залозі, якими не можна нехтувати. Але всі застереження щодо виникнення раку повинні стати не страшилкою для пацієнтів, а стимулом для того, щоб вони дотримувалися здорового способу життя, періодично проходили огляд у лікаря, а за потреби за його призначенням – ультразвукові дослідження молочної залози та мамографію. Сьогодні при достатньо високому рівні розвитку медицини шанс на одужання залежить, передусім, від такого показника, як стадія хвороби. Реальний шлях покращення результатів – це рання діагностика, і вирішити цю проблему можливо лише за умови широкого застосування комплексних методів профілактики та ранньої діагностики.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: