На Житомирщині використання природного газу зменшилося на 7 % » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині використання природного газу зменшилося на 7 %

Автор: admin від 16-10-2013, 15:24, переглядів: 1 416

На Житомирщині використання природного газу зменшилося на 7 %


15 жовтня Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів Всеукраїнську селекторну нараду з питань початку опалювального сезону та забезпечення його сталого проходження. Участь у нараді брав голова облдержадміністрації Сергій Рижук, перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, начальник управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області Ігор Нікітчук і керівники відповідних служб.
15 жовтня традиційно вважається початком опалювального сезону в Україні. Але у зв’язку зі зниженням температури повітря цьогоріч його розпочали на два тижні раніше. «Підключення об’єктів до мережі теплопостачання здійснювалося відповідно до затвердженого плану, – пояснює Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. – Протягом останнього тижня за теплої погоди працівники комунальних служб мали змогу виправити всі недоліки. Але згідно з прогнозами Гідрометцентру, протягом 18 та 19 жовтня очікується істотне похолодання зі зниженням температури повітря навіть до мінусових показників уночі».
За даними оперативно-диспетчерського штабу при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, наразі до системи теплопостачання підключено 100 % закладів соціальної сфери та майже всі об’єкти житлово-комунальної сфери України. За дорученням Віце-прем’єр-міністра створено 17 мобільних груп із фахівців Мінрегіону, котрі безпосередньо на місцях перевірятимуть готовність об’єктів до роботи в осінньо-зимовий період.
Окремо, звертаючись до керівників регіонів, Олександр Вілкул акцентував на необхідності активізації впровадження у регіонах енергозберігаючих технологій. «Цього року очікується зниження споживання природного газу на 5 % підприємствами теплокомуненерго. Загалом, протягом двох останніх років економія газу становить 10 %», – зазначив посадовець. – Саме впровадження енергозберігаючих технологій є головною умовою стабільних тарифів на житлово-комунальні послуги для населення». При цьому Олександр Вілкул зауважив, що цьогоріч підвищення тарифів не очікується.
Звітуючи про стан початку опалювального сезону на Житомирщині, голова облдержадміністрації Сергій Рижук зазначив: «У першу чергу до опалення були підключені об’єкти соціальної сфери області. Так, до 5 жовтня тепловою енергією на Житомирщині повністю забезпечені усі 665 дошкільних закладів, 820 учбових закладів, 76 лікарень, 16 інтернатних установ системи соціального захисту населення. До того ж, відповідно до нормативної потреби, твердим паливом на 100% забезпечені бюджетні установи».
Для здійснення контролю за проходженням опалювального сезону на території районів, міст створено обласний оперативний штаб.
За словами Сергія Рижука, пріоритетним завданням для керівництва області наразі є питання розрахунків за газ. Відповідно до графіку, 18 жовтня відбудеться підписання договорів із НАК «Нафтогаз України». Також на облдержадміністрацією проведена інвентаризація заборгованості з різниці в тарифах за видами послуг, яка склалася за станом на 1 січня 2013 року та підлягає реструктуризації.
Оцінюючи стан розвитку енергозберігаючих технологій в області, голова облдержадміністрації повідомив, що лише цьогоріч з 912-ти котелень на комбіновані замінено 40. «Таким чином, вдалося на 7 % зменшити використання природного газу», – зауважив керівник Житомирщини.
Разом із тим, готуючись до зими, Житомирщина вже повністю забезпечена посипковим матеріалом. Також найближчим часом буде прийнято розпорядження голови облдержадміністрації, за яким Житомирський бронетанковий завод матиме подвоїти виробництво навісного обладнання для автомобілів і тракторів, аби взимку не допустити заметів на дорогах.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: