У Коростишеві відбувся навчально-практичний семінар для голів сільських і селищних рад » Новини Житомира
 
 


У Коростишеві відбувся навчально-практичний семінар для голів сільських і селищних рад

Автор: news_maker від 18-10-2013, 10:04, переглядів: 1 211

У Коростишеві відбувся навчально-практичний семінар для голів сільських і селищних рад

Перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков із робочим візитом перебував у Коростишівському районі, де брав участь у семінарському занятті для сільських і селищних голів.
Серед порушених під час семінару питань – обговорення проекту Плану заходів з реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні та реалізація стратегії соціально-економічного розвитку сільських територій «Рідне село» на Житомирщині. Ці питання розглядаються у територіальних громадах області відповідно до пропозицій Міністерства аграрної політики та продовольства України та рекомендацій Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад.
Голова Коростишівської районної ради Анатолій Борецький та голова райдержадміністрації Надія Котенко поінформували учасників семінару про сучасний стан розвитку населених пунктів району. Про мету і завдання реформування місцевого самоврядування розповів Володимир Арешонков, який наголосив, що вже сьогодні громади мають окреслювати власне бачення майбутнього розвитку своєї території та надавати пропозиції до Концепції. «Зменшення регіональних диспропорцій та кількості депресивних територіальних громад, зростання матеріально-фінансового забезпечення територіальних громад, створення умов для розвитку територіальних громад та самодостатні, дієздатні, конкурентоспроможні інститути народовладдя на місцях, підвищення якості життя громадян – такими мають бути результати реформи», – сказав перший заступник голови обласної ради.
Щодо реалізації стратегії соціально-економічного розвитку сільських територій «Рідне село» виступив проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку Житомирського національного агроекологічного університету, доктор економічних наук Олег Скидан. Основним принципом вказаної Стратегії, ініційованої Міністерством аграрної політики та продовольства України, є принцип сільськогосподарської кооперації. Кооперативний рух серед дрібних і середніх виробників є одним із дієвих інструментів забезпечення сталого розвитку сільських територій. Тому проект «Рідне село» передбачає перенесення фокусу державної підтримки на середнього товарного та дрібнотоварного виробника – на того, хто є основою продовольчої безпеки країни.
Олег Скидан зазначив, що для реалізації на території Житомирщини основних положень Стратегії «Рідне село» на базі Житомирського національного агроекологічного університету створено Поліський навчально-практичний центр розвитку сільських територій, діяльність якого спрямована на підвищення рівня зайнятості та доходів населення сільських громад за рахунок розвитку приватної ініціативи, підприємництва, збільшення виробництва конкурентоспроможної продукції, поліпшення рівня екологічної безпеки. Центр є навчально-практичною та інформаційно-консультативною базою, яка забезпечує поєднання навчання з практичною діяльністю щодо стимулювання розвитку сільських територій, насамперед за рахунок активізації процесів сільськогосподарської кооперації на селі. Розвиток кооперативних утворень надасть можливість включити вироблену фермерськими і селянськими господарствами продукцію у маркетинговий ланцюг, підвищити її додану вартість, а також покращити якість і безпечність сільськогосподарської продукції.
У ході обговорення було прийнято рішення щодо налагодження співпраці між Житомирським національним агроекологічним університетом та Коростишівською районною радою, Коростишівською райдержадміністрацією, сільськими (селищними) радами району щодо питань, пов’язаних із розвитком сільських територій, зокрема реалізації спільних проектів в екологічній сфері.
Прес-служба обласної ради

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: