День відкритих дверей в Житомирському обласному центрі соціально-психологічної допомоги » Новини Житомира
 
 


День відкритих дверей в Житомирському обласному центрі соціально-психологічної допомоги

Автор: news_maker від 18-10-2013, 20:07, переглядів: 1 712

День відкритих дверей в Житомирському обласному центрі соціально-психологічної допомоги

На виконання нових соціальних ініціатив Президента України щодо вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки у Житомирській області створені та діють три заклади соціального обслуговування. Це обласний центр соціально-психологічної допомоги, обласний центр соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, обласного центру ресоціалізації наркозалежної молоді «Твоя перемога».
18 жовтня в Житомирському обласному центрі соціально-психологічної допомоги провели День відкритих дверей. Центр функціонує вже майже 10 років, створений у травні 2004 р. За словами працівників центру (штат яких складає 10 осіб), за цей час до них звернулися сотні людей, котрі потрапили у скрутні життєві обставини. Заклад фінансується з обласного бюджету та здійснює практичну діяльність за всіма напрямками соціальної роботи.
Мета діяльності обласного центру соціально-психологічної допомоги полягає у сприянні розв’язанню життєвих проблем молодих людей віком від 18 до 35 років та сімей з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. Основні проблеми, з якими звертаються до центру: - стихійне лихо; фізичне, психологічне, економічне насильство; безпритульність та бездоглядність; безробіття або труднощі в пошуку роботи; проблеми в оформленні та відновленні документів, в отриманні державної соціальної допомоги та пільг; внутрішньо-особистісні проблеми; міжособистісні проблеми; конфлікти з рідними; стресовий стан; проблеми зі здоров’ям тощо.
«Наразі в центрі проживає 11осіб, в денному стаціонарі отримують допомогу 12 осіб. За 9 місяців роботи поточного року за допомогою звернулася 201 особа, 133 особи отримали консультації по телефону. З них на проживання було зараховано 47 осіб, в тому числі 10 сімей з дітьми (всього 14 дітей )», - розповідає директор Житомирського обласного центру соціально-психологічної допомоги Людмила Романчук.
У центрі одночасно можна розмістити на проживання 16 осіб. Заклад обладнаний сучасною побутовою технікою та меблями – усім необхідним для зручного та комфортного проживання. В ньому є 2 кімнати для жінок на 3 ліжко-місця, 2 кімнати для чоловіків на 3 ліжко-місця, 1 кімната для сім’ї на 4 ліжко-місця, кухня, санітарна кімната. Тимчасове проживання надається терміном на 90 діб. Крім допомоги в режимі цілодобового стаціонару, соціальні послуги надаються в денному стаціонарі, тобто без проживання, та здійснюється консультування по телефону. Телефонна лінія працює в цілодобовому режимі, телефон для звернень: (0412) 25-59-89.
Звернувшись до центру, молода людина має можливість отримати кваліфіковані консультації та допомогу психолога, соціального педагога, юрисконсульта у вирішенні особистих проблем. Всі послуги надаються на безоплатній основі.
З метою повного та всебічного вирішення існуючих проблем користувачів послуг центр у своїй діяльності взаємодіє із структурними підрозділами облдержадміністрації у сфері соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, служби у справах дітей; обласним соціальним гуртожитком для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; міським центром зайнятості; правоохоронними органами; навчальними закладами; благодійними організаціями (Міжнародні благодійні фонди «Місія в Україну», «Відкрите серце»).
«Створення обласною владою такого закладу, як наш, та забезпечення його функціонування з обласного бюджету дозволяє надавати термінову та довготривалу якісну соціально-психологічну допомогу і тимчасовий ям, які потрапили з різних причин у складніпритулок молоді та сім життєві обставини. Наш колектив буде продовжувати робити свій внесок у реалізацію державної політики соціального захисту населення», - наголосила директор центру Людмила Романчук.
Прес-служба облдержадміністрації
День відкритих дверей в Житомирському обласному центрі соціально-психологічної допомоги

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: