Вища освіта в медсестринстві: проблеми та перспективи » Новини Житомира
 
 


Вища освіта в медсестринстві: проблеми та перспективи

Автор: news_maker від 19-10-2013, 14:37, переглядів: 2 727

Вища освіта в медсестринстві: проблеми та перспективи

Відповідно до затвердженого Міністерством охорони здоров’я України і Президентом НАМН України «Реєстром з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій і пленумів на 2013 рік» 17 жовтня в Житомирському інституті медсестринства пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція «Вища освіта в медсестринстві: проблеми та перспективи». Це єдина щорічна в Україні науково-практична конференція, що висвітлює актуальні питання розвитку медсесринської освіти.
У роботі конференції взяли участь 320 провідних фахівців медсестринської справи, серед яких 46 докторів та кандидатів медичних наук, 62 викладачі вищих навчальних закладів та практикуючі медичні працівники.
Цьогоріч науково-практична конференція з медсестринства набула міжнародного статусу. Представницький захід відбувся за участю науковців із Польщі та Японії.
В роботі науково-практичного форуму також взяли участь: директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації О.М.Торбас, заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації С.В.Кобилінський, доктор мед. наук, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України з медсестринства, ректор Житомирського інституту медсестринства В.Й.Шатило, заступник головного лікаря з медсестринства Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського, голова Асоціації медичних сестер області З. І.Файдюк, кандидат мед. наук, викладач сестринських дисциплін з Польщі Малгожата Марч, спеціаліст Центру охорони здоров’я, м. Ханда (Японія), Матцуура Чіакі.
Вітаючи учасників науково-практичної конференції, Віктор Шатило наголосив на зростаючій ролі медсестринства у процесі реформування галузі охорони здоров’я України.
Про хід реформування галузі охорони здоров’я Житомирщини йшлося у виступі Олександра Торбаса. З прогресивним досвідом медичної громади Житомирщини щодо участі у міжнародних та вітчизняних програмах учасників конференції ознайомив Сергій Кобилінський.
У ході конференції детально розглядалися питання розвитку ступеневої медсестринської освіти, результати наукових досліджень у медсестринстві, розробки новітніх підходів до створення якісно нового рівня надання медсестринської допомоги, реформування медсестринства у системі охорони здоров’я України. Всього було надано 117 науково-дослідницьких матеріалів.
За результатами науково-практичної конференції прийнято відповідну резолюцію.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: