Проблеми гірничо-видобувних підприємств Житомирщини - в центрі уваги громадської ради » Новини Житомира
 
 


Проблеми гірничо-видобувних підприємств Житомирщини - в центрі уваги громадської ради

Автор: news_maker від 22-10-2013, 19:50, переглядів: 1 686

Проблеми гірничо-видобувних підприємств Житомирщини - в центрі уваги громадської ради

22 жовтня у Житомирській обласній державній адміністрації відбувся круглий стіл, ініціатором проведення якого стала громадська рада при облдержадміністрації, на тему: «Проблеми з формування собівартості блочної продукції в кам’яно-видобувній галузі на Житомирщині». У заході взяли участь члени громадської ради, заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації – начальник управління інформації Світлана Сластухіна, заступник начальника управління оподаткування та контролю окремих об’єктів і операцій – начальник відділу податку на прибуток, місцевих, ресурсних, рентних, неподаткових та митних платежів Головного управління Міндоходів у Житомирській області Геннадій Вручинський, заступник голови Житомирської обласної організації роботодавців «Конгрес роботодавців Житомирщини» Анатолій Ковальчук, керівники підприємств кам’яно-видобувної галузі, незалежні експерти та представники засобів масової інформації.
Відкриваючи круглий, стіл голова громадської ради Леонід Антонюк наголосив на тому, що приводом для його проведення став лист на адресу громадської ради від обласної громадської організації роботодавців «Конгрес роботодавців Житомирщини» з проханням організувати круглий стіл, метою якого стане розробка методичних рекомендацій по порядку формування витрат на блочну продукцію, що в свою чергу сприятиме уникненню непорозумінь між податківцями та підприємцями.
Леонід Олександрович розповів про те, що пріоритетним завданням громадської ради в контексті вирішення вище зазначеної проблеми має стати пошук компромісу, який дозволить зняти соціальну напругу в регіоні та зберегти робочі місця працівників гірничо-видобувних підприємств, гарантуючи їм отримання заробітної плати та забезпечити в повному обсязі надходження до обласного бюджету.
У своєму виступі заступник голови Житомирської обласної організації роботодавців «Конгрес роботодавців Житомирщини» Анатолій Ковальчук звернув увагу присутніх на те, що кар’єри підприємств кам’яно-видобувної галузі зосереджені переважно у сільській місцевості. Відтак, це дає їм можливість забезпечити роботою жителів прилеглих територій та стати одним із найважливіших суб’єктів фінансування соціальної сфери, оскільки власники таких закладів постійно долучаються до надання матеріальної допомоги сільським закладам освіти, культури та медицини. Такий аспект функціонування гірничо-видобувної промисловості сприяє реалізації у Житомирській області соціальної ініціативи Президента України Віктора Януковича, спрямованої на розвиток районів та сільських територій.
Висловлюючи позицію керівників об’єктів кам’яно-видобувної галузі, генеральний директор підприємства «Граніт ЛТД» Віктор Костєрєв закликав представників громадськості та влади долучитися до врегулювання конфліктного питання, пов’язаного із потребою диференціації ціни на блочну продукцію та бутовий камінь і щебінь. За його словами, сьогодні Житомирщина відома у всьому світі завдяки багатим покладам граніту, а тому неприпустимо втратити можливість раціонально використовувати ці природні запаси.
Відповідаючи на запитання присутніх, заступник начальника управління оподаткування та контролю окремих об’єктів і операцій – начальник відділу податку на прибуток, місцевих, ресурсних, рентних, неподаткових та митних платежів Головного управління Міндоходів у Житомирській області Геннадій Вручинський, заспокоїв керівників гірничо- видобувних підприємств і запевнив у тому, що непорозуміння із податківцями, що виникло на одному із таких об’єктів, ще не є доказом існування усталеної тенденції. Він визнав існування проблем у стосунках свого відомства із різними суб’єктами господарювання, акцентуючи увагу на тому, що підприємства в першу чергу все ж повинні забезпечити переробку відходів від виробництва блоків у бутовий камінь, аби його можна було використати на користь народному господарству та своєчасно і в повному обсязі сплачувати екологічний податок.
У ході проведення заходу керівники підприємств кам’яно-видобувної галузі отримали консультації та практичні поради від незалежного експерта та аудитора.
Підводячи підсумки круглого столу, заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації – начальник управління інформації Світлана Сластухіна, констатувала важливість цього заходу, оскільки всі порушені питання стосуються значної кількості підприємств, які суттєво впливають на наповнення бюджету нашої області та формування фонду заробітної плати і пенсії для багатьох людей. Світлана Василівна позитивно відзначила толерантний підхід керівників гірничо-видобувних підприємств, які готові до компромісу, а також наголосила на важливості розуміння цієї проблеми з боку представників влади.
Резюмуючи усі виступи, зауваження та пропозиції, перший заступник голови громадської ради Володимир Піньковський, запропонував учасникам круглого столу підтримати звернення до органів державної влади з метою ефективного вирішення цієї проблеми та пообіцяв, що громадська рада ініціюватиме проведення круглого столу з метою обговорення результатів такої роботи.

Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: