У Житомирі пройшов творчий звіт Ружинського району » Новини Житомира
 
 


У Житомирі пройшов творчий звіт Ружинського району

Автор: news_maker від 28-10-2013, 22:25, переглядів: 2 290

У Житомирі пройшов творчий звіт Ружинського району

У Житомирі четвертий тиждень поспіль тривають творчі звіти аматорських колективів районів і міст області. 28 жовтня у Житомирському українському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги мистецький марафон продовжили кращі народні майстри Ружинського району.
Виступу виконавців Ружинщини на головній сцені області передував районний етап огляду-відбору, що завершився у серпні. Честі представляти рідний край у звітному концерті удостоїлися 130 митців, серед яких – і вихованці дитячого садочка, і визнані у районі майстри.
Крім того, у фойє облмуздрамтеатру вже традиційно жителі району представили свої вироби декоративно-ужиткового мистецтва. Так, відвідувачі могли ознайомитися з кращими зразками різьби по дереву, кованими виробами, вишивкою та виконаними у різних техніках картинами.
На свято народної творчості, підготовлене ружинчанами, завітали голова облдержадміністрації Сергій Рижук і заступник голови обласної ради Михайло Чигир. Зауважимо, що Житомирщина – єдина область у державі, де відбуваються творчі звіти районних аматорських колективів. Ініціатива проведення такого масштабного дійства належить голові облдержадміністрації Сергію Рижуку.
Спілкуючись із журналістами перед початком заходу, Сергій Рижук висловив переконання, що у своїх виступах жителі Ружинського району продемонструють виковий рівень виконавської майстерності. Розповідаючи ж про саму ідею проведення таких звітів, очільник області акцентував на неповторності кожного району:
«Оскільки Житомирщина різноманітна за природно-економічними ознаками, то і високий талант має свої напрямки, свій почерк, колорит і свої нюанси. Тому дуже правильно, що журі огляду визначатиме переможців серед представників різних частин нашого Поліського краю. Тому на прикладі нашої Житомирщини можна ствердити, що ініціатива Президента України Віктора Януковича, спрямована на розвиток аматорського мистецтва, є на сьогодні надзвичайно актуальною».
Вітаючи ж ружинських митців зі сцени театру, голова облдержадміністрації Сергій Рижук зауважив:
«Цінність таких творчих звітів – у духовній єдності жителів області та духовному збагаченні кожного з нас. Ружинчани представили нам не просто концерт, приурочений до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, а справжній спектакль за мотивами творчості Великого Кобзаря».
До того ж, Ружинщина є малою батьківщиною заступника голови обласної ради Михайла Чигиря, котрий свого часу десять років був керівником цього району. Відтак, бажаючи землякам успіху, Михайло Андрійович підтвердив, що на Ружинщині проживають обдаровані люди-трудівники.
У свою чергу голова Ружинської райдержадміністрації Володимир Бондарчук повідомив про те, що за два останніх роки у районі було відремонтовано всі заклади культури, придбано необхідну апаратуру та нові сценічні костюми.
Також, за словами посадовця, активними учасниками художньої самодіяльності Ружинщини є люди похилого віку та, зокрема, ветерани. Влада області та району докладає всіх зусиль, аби забезпечити їм гідне життя. Надання повноцінної соціальної та медичної допомоги ветеранам Великої вітчизняної війни є пріоритетом роботи Президента України Віктора Януковича та Уряду. У 2013-му році збільшився розмір щомісячних виплат для ветеранів.
Нагадаємо, що творчі звіти районів і міст області, присвячені 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, відбуваються відповідно до Указу Президента України «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка» та з урахуванням клопотання Міністерства культури України.
Прес-служба облдержадміністрації
У Житомирі пройшов творчий звіт Ружинського району
У Житомирі пройшов творчий звіт Ружинського району
У Житомирі пройшов творчий звіт Ружинського району

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: