Цьогоріч у промисловий розвиток Житомирщини було вкладено понад півмільярда гривень » Новини Житомира
 
 


Цьогоріч у промисловий розвиток Житомирщини було вкладено понад півмільярда гривень

Автор: news_maker від 2-11-2013, 17:34, переглядів: 1 287

Цьогоріч у промисловий розвиток Житомирщини було вкладено понад півмільярда гривень

Добувна галузь лишається пріоритетною у промисловості області. За словами очільника обласного департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Василя Сухораби, цьогоріч у промисловий розвиток Житомирщини було вкладено понад півмільярда гривень. Третину цих коштів інвестовано саме у добувну галузь. Зокрема, підприємців цікавить добування і виробництво титану – у цій сфері працюють три підприємства; та щебеню і каменю, в тому числі, і блочного:

"Сьогодні ця сфера досить потужно розвивається. Наразі в області діє 80 кар'єрів блочного каменю. Цьогоріч введено в дію Омелянівський кар’єр, у роботі також ще два щебзаводи потужністю 400 тис. кубічних метрів. Ми експортуємо щебінь в Росію, Білорусь, Німеччину, Італію, Польщу, Казахстан, США, Ізраїль та інші країни"

Вирізняється добувна галузь серед інших і рівнем зарплат:

"Це найбільша заробітна плата: робітники, які там працюють, отримують понад 4 тисячі гривень. Ці та інші показники, зокрема, і інвестиційні вкладення, роблять її пріоритетною для області, тому ми сподіваємося на подальший розвиток цієї галузі", – наголошує Василь Сухораба.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: