Невдовзі в Житомирі відбудеться презентація результатів краєзнавчо-пізнавального проекту "Де ця вулиця, де цей дім" » Новини Житомира
 
 


Невдовзі в Житомирі відбудеться презентація результатів краєзнавчо-пізнавального проекту "Де ця вулиця, де цей дім"

Автор: news_maker від 7-11-2013, 19:23, переглядів: 1 731

Невдовзі в Житомирі відбудеться презентація результатів краєзнавчо-пізнавального проекту "Де ця вулиця, де цей дім"

Упродовж року активісти житомирського благодійного центру Хесед Шломо створювали карту єврейського Житомира із нанесенням на неї макетів єврейських будівель та вулиць. На основі цієї роботи організатори створили гру для дітей, яку і будуть невдовзі презентувати в гуманітарній гімназії №23. Пізнавальний матеріал гри містить цікаві факти з історії Житомир , тісно пов’язаної із єврейством, каже керівник відділу розвитку єврейських громад Хесед Шломо Ірина Вишневецька. Адже Житомир здавна був територією проживання єврейської громади. Ще у 18-19 століттях у Житомирі працювали єврейський учительський інститут, друкарня, перше в Російській імперії єврейське ремісниче училище. А вже в наш час на території Житомира одним із перших в Україні в 1996 році був створений благодійний центр Хесед Шломо:

"Коли почалися серйозні проблеми в суспільстві, матеріальні проблеми, людям було дуже важко жити, не вистачало коштів, щоб вижити. На допомогу прийшла традиційна єврейська благодійність. І 1996 року був відкритий благодійний центр Хесед Шломо. Він прийшов на допомогу хворим, євреям старшого віку, й тим, які потребували грошей, членам єврейських родин, малозабезпеченим дітям. Такі центри працюють за підтримки американського розподільчого комітету "Join".

За даними останнього перепису населення, який проходив у 2001 року, на території Житомирської області проживає більше 3 тисяч євреїв.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: