Житомирським студентам пропонують взяти участь у програмі обмінів та на рік поїхати навчатися до Штатів » Новини Житомира
 
 


Житомирським студентам пропонують взяти участь у програмі обмінів та на рік поїхати навчатися до Штатів

Автор: news_maker від 11-11-2013, 12:29, переглядів: 1 441

Житомирським студентам пропонують взяти участь у програмі обмінів та на рік поїхати навчатися до Штатів

У Житомирському держуніверситеті ім. Івана Франка презентували нову програму "Фулбрайт-STEP" для студентів 3-6 курсів усіх факультетів. З ознайомчою лекцією до вишу завітали асистент Програми імені Фулбрайта в Україні Оксана Парафенюк та учасниця програми Fulbright Faculty Development Program 2012-2013 рр., викладач Марія Байда. Студентам держуніверситету розповіли про нові можливості культурних обмінів між Україною та США. У ході лекції гостя поділилася власним досвідом участі в програмі. Минулого року вона пройшла стажування в California State University за напрямком "Освіта", пише прес-служба університету.

Марія наголосила, що рік навчання в США був вартий "недоспаних ночей", витрачених на заповнення та подання усіх необхідних паперів.

"Неможливо передати радість та емоції, коли ти тримаєш у руках довгоочікуваний конверт із повідомленням, що ти серед тих, хто пройшов відбір", – говорить Марія Байда.

За умовами нової програми "Фулбрайт-STEP" передбачено повне фінансування 10 українських студентів-старшокурсників в університетах США. Відтепер подавати заявки на участь можуть і житомирські студенти. Стипендіатів програми обиратимуть на конкурсній основі: потрібно подати письмову заявку та пройти спеціальну співбесіду. Відбір учасників здійснюватиметься за погодженням Міністерства освіти і науки України.

Цікаво, що програма академічного обміну "Фулбрайт-STEP" є першою, що спільно фінансується американським та українським урядами.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: