Житомирянка прихистила у своєму будинку лелеку Борю » Новини Житомира
 
 


Житомирянка прихистила у своєму будинку лелеку Борю

Автор: news_maker від 11-12-2013, 12:19, переглядів: 2 213

Житомирянка прихистила у своєму будинку лелеку Борю

86-річна житомирянка Зоя Коберник прихистила у своєму будинку лелеку Борю. Ім'я пернатому дали діти і внуки пенсіонерки, які живуть окремо. Птах спокійно і безтурботно жив у дворі у Зої Андронівни близько 2 місяців, але з настанням морозів Бориса довелося забрати в будинок. Тепер лелека живе у ванній кімнаті, їсть рибу і весь вільний час заглядає в дзеркало.

«Думає , що там ще один Чорногуз, - каже пенсіонерка. - Птицю мені приніс зять в холодному вересні цього року. Мабуть, його родичі відлетіли у вирій, а він не зміг. Зараз літає, але думаємо, що у нього було пошкоджено крило».

Близько місяця Борька жив у курнику (у Зої Андронівни приватний будинок) на правах господаря - кури його остерігалися і близько не підходили. Господиня полюбила пернатого, ситно годувала, і незабаром той дозволив гладити себе і навіть брати на руки.
«Любить свіжу рибу, з'їдає по 3-4 бичка за раз. Ще даємо курячі шкурки. Багато п'є, ставлю ведерце з водою, і лелека занурює туди дзьоб» , - розповіла жінка.

З тих пір, як Боря «окупував» ванну кімнату, Зої Андронівні доводиться до п'яти разів на день прибирати послід з кахлю. Однак це не охолоджує її почуттів до вихованця - вона ласкаво називає лелеку «маленький», «Борюшка», «пташечка» і навіть миє його з милом.
"Розправиться крильце - а під ним немов мереживо з пір'я, - захоплюється пенсіонерка. - Коли ще гуляв у дворі, його не раз бачили на дахах сусідніх будинків. Люди виходять подивитися на Борьку, адже лелека приносить щастя в дім. Бувало, на день- два пропаде і знову повертається. Йому у нас подобається - ситно і тепло».

Але занадто довго тримати лелеку Зоя Коберник не має наміру .«З весною нехай летить собі, куди хоче , вільна птах» , - каже жінка.
За матеріалами

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: