У Житомирі з’явиться тролейбус у якому встановлять гучномовні прстрої, які допоможуть незрячим людям самостійно їздити містом » Новини Житомира
 
 


У Житомирі з’явиться тролейбус у якому встановлять гучномовні прстрої, які допоможуть незрячим людям самостійно їздити містом

Автор: news_maker від 13-12-2013, 14:37, переглядів: 1 286

У Житомирі з’явиться тролейбус у якому встановлять гучномовні прстрої, які допоможуть незрячим людям самостійно їздити містом

В громадському транспорті Житомира хочуть встановити гучномовні пристрої, які допоможуть незрячим людям самостійно їздити містом. Один із таких пристроїв 11 грудня під час сесії Житомирської міськради місту подарувала депутат міської ради, завклубу підприємства УТОС Валентина Позняк.

Вона наголошує, що запровадження системи зовнішнього оповіщення транспорту необхідне не лише незрячим - гучномовні пристрої полегшать пересування містом усім, хто очікує транспорт у пізній час доби, або ж коли взимку написи на табличках про напрям руху погано читаються через іній та обледеніння.

«Хочу привернути вашу увагу до проблем міського транспорту, зокрема, до зовнішнього оповіщення. В ідеалі я бачу запровадження цього проекту на всі види міського транспорту, але хочу почати з тролейбусів. Як цей пристрій взагалі працює: під’їжджає тролейбус до зупинки, автоматично відкриваються двері і диктор каже текст. Він може бути записаний різний. На цьому пристрої, який я хочу подарувати місту і встановити на один із тролейбусів для опробування, записано так: «тролейбус прямує за маршрутом №3». Я пропоную і прошу Володимира Михайловича особисто дати доручення встановити цей прибор на одному з тролейбусів міста, і якщо ви будете вважати, що це таки потрібно, запровадити цей проект», - запропонувала Позняк і передала один гучномовний пристрій вартістю 673 грн.

Мер Житомира Володимир Дебой, в свою чергу, передав пристрій директору ТТУ і попросив опрацювати питання щодо запровадження системи оповіщення на депутатських комісіях.

«Вашу пропозицію я зараз прошу опрацювати комісійно Мойсеєва, Цимбалюк та внести до проекту бюджету на 2014 рік. Ось зараз присутній директор ТТУ, ми йому передаємо цей пристрій, він встановить його на найновіший, який щоденно працює, тролейбус і відпрацює рекомендації. А далі при опрацюванні бюджету, на комісіях депутатських прошу обговорити це з депутатами», - сказав Дебой.
За матеріалами

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: