Аферисти встановили в Житомирі ящики для збору грошей » Новини Житомира
 
 


Аферисти встановили в Житомирі ящики для збору грошей

Автор: news_maker від 10-01-2014, 10:19, переглядів: 2 269

Аферисти встановили в Житомирі ящики для збору грошей

Більшість з нас хоча б раз у житті жертвували гроші на лікування важкохворих дітей. Про них постійно розповідають ЗМІ, благодійні організації проводять акції, гроші збирають волонтери на вулицях, а в кафе і магазинах можна побачити скриньки для збору коштів. Найчастіше мова йде про дітей, хворих на рак, лікування яких обходиться в десятки тисяч доларів. Їхні батьки просто не в змозі зібрати таку суму і без допомоги небайдужих людей їм просто не обійтися. Тому так боляче від того, що знаходяться шахраї, які під виглядом благодійної організації цинічно крадуть гроші у хворих дітей, позбавляючи їх шансу на життя ...

- Я зовсім випадково побачила в Житомирі два дуже дивних ящика для збору коштів на лікування дітей, - розповідає голова благодійної організації "Фонд допомоги онкохворим дітям "Разом до життя" Людмила Свобода, яка займається допомогою хворим дітям Житомира та області вже три роки. - Один ящик висів, прикручений до ринви, на будинку по вулиці Московській, а інший - на дереві поблизу Кафедрального костелу. Якраз було католицьке Різдво, і люди, виходячи з костелу, жертвували гроші на лікування хворих. Мене просто шокував зовнішній вигляд цих ящиків: дерев'яні, нашвидку збиті , практично розламані , обклеєні звичайної папером, який не опечатані , без будь-яких контактних телефонів та інформації про хворих дітей ! На принтері були віддруковані фотографії деяких дітей. Як потім з'ясувалося, ці фото були взяті з сайту авторитетного руху "Допоможемо усім світом", яке через Інтернет збирає кошти для онкохворих дітей. На самих ящиках було написано: "Фонд" Живи, малюк ". Це фонд, який працює в Московській області, завдання якого - боротьба з абортами. В їх статуті взагалі немає мови про допомогу онкохворим дітям. Житомирські шахраї, прикриваючись російським фондом, використовували ящики для збору грошей на власні потреби, граючи на доброті та довірі людей. Вони зібрали кошти, а потім зняли ящики або перенесли їх в інше місце ...

Людина, яка ніколи не займався збором коштів, навіть не зверне увагу на такі деталі, як друк на ящику, наявність інформації про дітей і так далі. Всі нюанси знають тільки такі фахівці зі стажем у справі благодійності, як Людмила. Вона дуже болісно сприйняла побачене, оскільки сама пережила горе - у її сина був виявлений рак. Людмила пройшла важкий і гіркий шлях лікування і реабілітації власної дитини і знає ціну кожної копійки, зібраної на лікування.

- У кожного волонтера має бути довіреність від голови благодійного фонду. Вона виписується на конкретного людини, в ній зазначено, для чого збираються гроші, як називається акція, скільки часу вона триває, а ще чітко прописаний маршрут, по якому ходить волонтер. Крім того, батьки дитини дають письмовий дозвіл про поширення інформації про дитину і на збір коштів для нього.

- Кожен волонтер повинен мати при собі паспорт, та прізвище в довіреності повинна збігатися з тією, що вказана у паспорті, - продовжує Людмила Свобода. - А якщо ящик ставиться в магазині чи кафе, то обов'язково потрібно укласти договір з керівництвом закладу, де вказані строки акції і місце, де буде стояти ящик.
Що стосується самого ящика для збору грошей, то, за словами Людмили, на ньому має бути написано назву благодійної організації, яка збирає гроші, зазначено її свідоцтво державної реєстрації, а також мету збору, а ще розміщені фотографії конкретних дітей. І найголовніше - цей ящик обов'язково повинен бути опечатаний! На друку - дата , а ще підпис людини, яка за цей ящик несе особисту відповідальність , і його контактний телефон. Це основні правила, без яких збір благодійних коштів просто неможливий. На всі ці деталі потрібно обов'язково звертати увагу. 

- Оскільки дивного вигляду ящики розташовувалися прямо на вулицях Житомира, я подзвонила в управління містобудування, архітектури та дизайну Житомирської міськради, де мені повідомили , що в перший раз чують про фонд "Живи, малюк " і не давали жодних дозволів на розміщення ящиків для збору коштів на вулицях міста... Ті , хто хвацько провернув цю аферу (а може , в даний момент провертає її де-небудь в іншому місті) , напевно не відчували горя в житті. У всякому разі їхні діти не вмирали від того, що не вистачило грошей на лікування.
За матеріалами

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: