В Житомирі приватна компанія збирається відновити роботу аеропорту » Новини Житомира
 
 


В Житомирі приватна компанія збирається відновити роботу аеропорту

Автор: admin від 4-04-2014, 14:51, переглядів: 2 397

В Житомирі приватна компанія збирається відновити роботу аеропорту

Житомирські депутати зробили крок назустріч бізнесу, який дає старт відновлення роботи аеропорту у Житомирі. На сесії міськради розглядалося питання про надання розміщення на проект землевпорядкування території землі, на якій знаходиться аеропорт Житомир. Кажучи простіше: до міськради звернувся голова правління авіакомпанії «YANAIR» Олексій Янчук з проханням здати в оренду земельну ділянку - 58 га землі аеропорту для відновлення його роботи. На даний момент ця компанія вже є власником майнового комплексу аеропорту.

- Ми не можемо літати з аеропорту Житомир, так як такого аеропорту не існує. У мене є велике бажання і інвестиції. Сьогодні в аеропорту лише вивозиться сміття, частково ведеться відновлення контуру будівлі колишнього готелю. При реконструкції будівлі вокзалу ми передбачаємо установку ліфтів-підйомників для інвалідів, - зазначив Янчук.


За його словами відновлення роботи аеропорту передбачає наступні етапи: 2 млн дол. США на отримання сертифікату на статус аеропорту та наведення порядку. Друге - звернення до влади з проханням про присвоєння статусу міжнародного аеропорту, наступний етап - інвестиції близько 15$ дол. США. Робочих місць буде близько 200. Відзначимо, що дана компанія нещодавно відновила у схожому стані аеропорт м. Вінниці (аеропорт перебуває у комунальній власності, а компанія орендує) і кілька тижнів тому з Вінниці почали літати в Тель-Авів. Різниця в квитках, за словами Янчука досить відчутна - політ з Вінниці обходиться в 300$, у той час, як з Київських аеропортів - 500-800$.
Більшість депутатів підтримали проект рішення про погодження проекту землеустрою для даної компанії, яка вже є власником самого аеропорту. Повідомляє Журнал Житомира

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: