9 травня в Житомирі відзначатимуть, але з програмою ще остаточно не визначилися » Новини Житомира
 
 


9 травня в Житомирі відзначатимуть, але з програмою ще остаточно не визначилися

Автор: news_maker від 29-04-2014, 20:11, переглядів: 1 385

9 травня в Житомирі відзначатимуть, але з програмою ще остаточно не визначилися

Питання святкування 9 травня обговорили на сесії депутати обласної ради. Голова облради Віталій Француз повідомив, що програму святкування затверджуватимуть наступного тижня, 6 травня. Пропозиції ще приймаються і свято ніхто скасовувати не збирається:
"Розмови, що 9 травня хтось в цих стінах скасовує як державне свято, не відповідають дійсності. Мова йде лише про одне: враховуючи ситуацію в державі, якою має бути програма святкування. Чи потрібно літати на літаках і лякати людей, чи потрібно співати і танцювати біля могил?" Голова облдержадміністрації Сидір Кізін закликав 9 травня вшанувати пам'ять всіх загиблих і зробити це під державними прапорами:
"Давайте відмовимося від "колорадських" стрічок, від символіки серпасто-молоткастої, стягів Радянського Союзу. Давайте, якщо ми святкуємо чи якщо ми відзначаємо пам'ять жертв, давайте візьмемо українську символіку, державні прапори. Давайте всі об'єднаємося і давайте вшануємо пам'ять загиблих наших з вами предків". "Ветерани не розуміють, чому раптом виникли суперечки з приводу відзначення Дня Перемоги, – зауважив очільник обласної ветеранської організації Микола Каширін.
– Адже 9 травня – це державне свято: "Ветерани не розуміють, чому до цього святкували і ніяких проблем не було. Є Закон України про перемогу у Великій Вітчизняній війні 1941-45 років. Чому ми цей закон поставили під сумнів? Я вважаю, що не потрібно наносити ветеранам ще одну моральну травму". Губернатор дав доручення очільникам районів надати ветеранам війни матеріальну допомогу і привітати їх особисто. А 8 травня, спільно з усім світом вшанувати пам'ять всіх полеглих в роки Другої світової війни.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: