Величезний Прапор України невдовзі прикрасить Соборний майдан » Новини Житомира
 
 


Величезний Прапор України невдовзі прикрасить Соборний майдан

Автор: news_maker від 30-04-2014, 20:19, переглядів: 2 027

Величезний Прапор України невдовзі прикрасить Соборний майдан

Жовто-синє полотнище буде настільки великим, що зможе потрапити до Книги Рекордів України, як "Найбільший прапор на фасаді будівлі". Серед авторів ідеї – колектив житомирського підприємства УТОГ. Його працівники, переважно люди з інвалідністю, наразі виконують замовлення для війська – шиють чохли для бронежилетів.
"В цей час ми певним чином матеріально підтримуємо армію, але хотілося би підняти, якось, моральний дух. І виникла така ідея: наше підприємство розташоване у самому центрі міста, на фасаді раніше розміщували рекламні банери, а тепер вирішили відійти від будь-якої реклами і повісити Прапор – символ України", – розповів директор Житомирського учбово-виробничого підприємства УТОГ Олександр Єфимович.
Співорганізатор проекту, директор рекламної агенції "Інформбюро" Ярослав Гапоненко наголошує: ця акція не рекламна і не політична, а суто патріотична. Вже маючи досвід різноманітних соціальних проектів, у нинішньому агенція вирішила втілити національну символіку:
"У найближчий час ми розклеїмо афіші по всьому місту із закликом підтримати цю акцію, щоб кожен з житомирян на своєму балконі, на будинку, на підприємстві, де працює, вивісив національний прапор. Буде дуже приємно побачити, що це підтримується не лише цей захід на Соборному майдані, але й що все місто прикрашене національними прапорами".
До справи вже долучилися кілька підприємств та установ, які нададуть фінансову і технічну підтримку. Коло учасників і надалі розширюється. Виготовлення рекордного полотна буде проходити в Житомирі, на це знадобиться приблизно тиждень. Загальна площа стягу – 450 квадратних метрів, висота 11,25 м, довжина 40 м. Сітчасте полотно у національних кольорах закриє три поверхи фасаду будинку №1 по вулиці Київській. В Реєстрі Рекордів України вже підтвердили, що у разі успішного встановлення прапору, експерти зафіксують цей факт і внесуть його до щорічного друкованого видання – книги Національного Реєстру Рекордів України. Попередньо дата відкриття найбільшого Прапору України в Житомирі призначена на 17 травня. Наразі з міськрадою проводяться узгодження: коли і в якому форматі відбудеться презентація. Також розглядається можливість додаткового освітлення фасаду будинку, що дозволить Прапору на Соборному майдані яскраво майоріти і у нічний час.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: