Пряма трансляція відкриття та освячення недільної школи Свято-Михайлівського кафедрального собору » Новини Житомира
 
 


Пряма трансляція відкриття та освячення недільної школи Свято-Михайлівського кафедрального собору

Автор: news_maker від 10-05-2014, 07:57, переглядів: 1 515

[center][/center]

 

Відкриття та освячення недільної школи Свято-Михайлівського кафедрального собору в м. Житомирі за участю Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси – України Філарета.

10.00 – прибуття до Свято-Михайлівського кафедрального собору Патріарха Київського і всієї Руси – України;
10.15 – хресна хода від собору до недільної школи;
10.30 – молитва та освячення недільної школи;
11.15 – вітання, нагородження меценатів, будівельників на честь побудови недільної школи;
12.00 – прес-конференція у недільній школі Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси – України (недільна школа, зала на 3 поверсі);
13.00 – круглий стіл за участю Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси – України Філарета, голови облдержадмінітсрації Сидора Кізіна, керівництва області та міста (недільна школа).

«Духовна недільна школа для дітей будувалася впродовж трьох років: з 2011 по 2014 роки. Настала довгоочікувана мить для всіх дітей та викладачів, коли вони зможуть переступити поріг нової, модернізованої школи», - зазначив настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору митрофорний протоієрей Богдан Бойко.

Будуть нагороджені меценати , які допомагали при будівництві недільної школи: Юрій Бірюченко - бізнесмен, житомирянин, проживає у Санкт-Петербурзі; Максим Антонов - бізнесмен, проживає у Санкт-Петербурзі; Геннадій Зубко - житомирянин, народний депутат України; Сухомлин Сергій Іванович - перший заступник Житомирського міського голови.
Вихованці недільної школи подарують всім присутнім святковий концерт.

Довідково: 4 вересня 2011 року відбулося закладення храму з приміщенням для позашкільної роботи з дітьми і прихожанами на честь Святого Великомученика Юрія переможця. Будівництво розпочалося ще в 2011 році і завершилося вже у 2014 році.
Духовна дитяча недільна школа відкрила свої двері для всіх бажаючих дітей і молодих людей з ініціативи та благословення настоятеля Свято-Михайлівського кафедрального собору протоієрея о. Богдана Бойка.
За всі роки випускниками школи стали більше 15 000 осіб. Щороку недільну школу відвідує 450-600 дітей. Недільна школа функціонує з вівторка по неділю включно. Тривалість уроку 1,5-2 години, які заповнені вивченням Святого Письма, Закону Божого, Християнської етики, Історії релігії, проведенням тематичних та рухливих ігор, вивченням духовних та церковних пісень. Розпочинається і закінчується урок і трапеза молитвою. Всі діти недільної школи, за графіком у неділю відвідують Божественну Літургію. По її закінченню на дітей чекає повноцінний обід.
Настоятель храму благословив 25 вчителів і 12 помічників, що працюють з дітьми на добровільних засадах. Організаційні та методичні питання в школі покладені на двох завучів. Половина вчителів, що працюють з дітьми в школі, колишні вихованці недільної школи.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: