На Житомирщині починає діяти координаційний штаб з питань охорони громадського порядку та громадської безпеки » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині починає діяти координаційний штаб з питань охорони громадського порядку та громадської безпеки

Автор: news_maker від 13-05-2014, 19:32, переглядів: 939

На Житомирщині починає діяти координаційний штаб з питань охорони громадського порядку та громадської безпеки

Він має забезпечити взаємодію між владою, силовими органами та громадськими організаціями. Створення такої структури потребує саме нинішня ситуація, коли є загроза провокацій та екстремістських дій. Водночас Житомирщина вже має позитивний досвід координації дій різних структур. І є конкретні результати, – розповів на брифінгу голова облдержадміністрації Сидір Кізін:
"Я хочу подякувати за спільну злагоджену роботу, проведену 9 травня. Житомир може з впевненістю сказати, що в нас правоохоронці на місці, і високий рівень свідомості громадян. Разом це все забезпечило відсутність провокацій 9 травня. Не було зафіксовано порушень громадського порядку, за що я всім вдячний. Це була така важлива перша спроба. Вона пройшла успішно і я сподіваюся, що далі ми будемо ще більш злагоджено діяти, для чого і створено цей штаб". Голова облдержадміністрації повідомив, що до складу координаційного штабу з охорони громадського порядку увійдуть голови райдержадміністрацій, представники громадських формувань, керівники усіх силових структур та обласного управління держслужби з надзвичайних ситуацій. Важливим завданням штабу є оперативний обмін інформацією, яка останнім часом постійно надходить від громадян. Для її аналізу та перевірки таких повідомлень діє єдина гаряча лінія з номерами телефонів: "Не секрет, що зараз дуже багато поступає різної інформації. Ця інформація буде тут же передана правоохоронним органам, крім того, активістам на місцях для того, щоб її оперативно перевірити. Якщо є загроза і небезпека, то спільно з правоохоронцями її треба локалізувати і спільними зусиллями позбавитися". Як приклад дієвої співпраці громади та силовиків Сидір Кізін навів той факт, що у північних районах області створені й активно діють більше 10 громадських формувань, що постійно надають допомогу в охороні державного кордону.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: