Офіційна версія житомирської міліції щодо розборок "Правого сектору" » Новини Житомира
 
 


Офіційна версія житомирської міліції щодо розборок "Правого сектору"

Автор: news_maker від 28-05-2014, 12:57, переглядів: 1 952

Офіційна версія житомирської міліції щодо розборок "Правого сектору"

Декілька годин тривали перемовини з учасниками конфлікту, який виник у Житомирі у штабі однієї з громадських організацій. Наразі активних учасників конфлікту затримано та триває з’ясування всіх обставин. Розпочато кримінальне провадження.

Близько 19 години до однієї з адміністративних будівель міста Житомира зайшли невідомі особи, у яких виник конфлікт з представниками громадської організації.

На місце події було направлено слідчо-оперативні групи УМВС та Житомирського міськвідділу міліції. Оскільки у правоохоронців була наявна інформація про небезпеку для пересічних громадян, навколишню територію від місця події було оточено. Охорону громадського порядку здійснювали наряди патрульної служби та співробітники спецпідрозділів міліції. Працівники ДАІ тимчасово обмежили рух по вул. Бердичівській, скерувавши транспорт в об’їзд оточеної території.

Декілька годин тривали перемовини голови Житомирської облдержадміністрації Сидора Кізіна і начальника обласного УМВС Юрія Демяненка з групою осіб, які знаходилися в адміністративній будівлі, з метою недопущення силового протистояння та уникнення будь-якого іншого розвитку подій, окрім розв’язання ситуації у рамках правового поля.

Згодом учасників конфлікту, серед яких були хлопці яким 15-18 років, було затримано для встановлення осіб і з’ясування усіх обставин події, але до 1 ночі всіх 22 затриманих відпустили.

Як повідомив начальник УМВС Житомирщини Юрій Демяненко, відповідна інформація була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, попередня правова кваліфікація – ч.4 ст.296 (Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України. Чинне законодавство за подібні дії передбачає ув’язнення на строк від трьох до семи років.

Також, Юрій Демяненко розповів, що то були представники 3 міст: Києва, Житомира, Бердичева у яких виникла внутрішня конфліктна ситуація під час якої пролунав вистріл. Вистріл був холостим набоєм. Представниками міліції було вилучено 2 автомати калашнікова калібру 5.45 і 7.32, які по кримінальним облікам в нашій державі ніде не рахуються. Це не був якийсь прояв сепаратизму, тероризму.
Присутній на прес-конференції Сидір Кізін запевняв, що владі неважливо до яких організацій причетні люди, що вчиняють правопорушення на території області. Для нас вони громадяни України.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: