Житомирщина б’є рекорди за народжуваністю трієнь » Новини Житомира
 
 


Житомирщина б’є рекорди за народжуваністю трієнь

Автор: news_maker від 11-06-2014, 15:31, переглядів: 1 350

Житомирщина б’є рекорди за народжуваністю трієнь

У Житомирському перинатальному центрі народилася трійня. Це, безперечно, непересічна подія і свято як для батьків, так і для міста й області. За розрахунками вчених, одна трійня припадає на 75-85 тис. пологів і на Житомирщині має народжуватися один раз на 5-6 років. Однак, як повідомив головний лікар перинатального центру Юрій Вайсберг, та формула, за якою сьогодні вчені вираховують появу трієнь, у нашій області не спрацьовує. Житомирщина йде попереду. Як відомо одна трійня у 2014 році народилася у березні, а от тепер, а саме 2 червня, на світ з’явилися ще троє маленьких мешканців області – дві дівчинки вагою 1540 і 1690 г та хлопчик, який важить 2160 г. Діти недоношені, народилися шляхом кесаревого розтину, у хлопчика при народженні була легенева патологія, але висококваліфіковані фахівці закладу впорались, і малюки перебувають зараз на другому етапі виходжування. Батьки трійні малюків – Наталя і Олександр Кузіни – молоді люди, обом по 23 роки, мешкають у селі Тишів Малинського району і вже мають 2-річного хлопчика Кирила. Усе роблять разом, разом і дали імена немовлятам - Рената, Святослав, Олеся.
Юрій Вайсберг з гордістю зазначає, що народження трійні – це свято для колективу центру. Діти народилися і упродовж тижня виходжувалися у відділенні інтенсивної терапії новонароджених. Всі троє перебувають разом на реанімаційному ліжечку і їх не розлучають.
Перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко відвідав родину Кузіних і ознайомився з роботою перинатального центру. Зокрема високопосадовець побував у реанімаційному відділенні, операційній, пологових залах, яких у центрі є 7. Як повідомив Юрій Вайсберг, у цих приміщеннях має бути температура не нижче 25 градусів. Вона є найбільш оптимальною при народженні дитини. Якщо маля народжується при нижчій температурі, воно отримує холодовий стрес, який можна порівняти зі стресом більш старшої дитини, що потрапила у приміщення з нульовою температурою.
Геннадій Дмитренко від імені обласної державної адміністрації щиро привітав молодих батьків з появою на світ трьох діточок і побажав: «Хай ростуть здорові вам на радість, розумні, займають високі посади, щоб ви ними пишалися». У подарунок родина отримала дитячі ліжечка, стільчики для годування та постільну білизну.
Молодих батьків привітав голова Малинської райдержадміністрації Юрій Мартинюк, а також Юрій Анненков, голова правління ВАТ «Малинський каменедробильний завод», де бункерувальником у вантажному цеху працює батько новонароджених. Юрій Анненков зауважив, що така радість трапилася на його підприємстві вперше, тому колектив заводу і профспілкова організація вирішили привітати сім’ю. Він привіз іграшки, підгузки, грошову допомогу у розмірі 5 тис. грн. і пообіцяв допомагати молодій родині і надалі.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: