Житомирський обласний онкодиспансер спільно з фондом "Разом до майбутнього" розпочинають проект "Проти болю" » Новини Житомира
 
 


Житомирський обласний онкодиспансер спільно з фондом "Разом до майбутнього" розпочинають проект "Проти болю"

Автор: news_maker від 17-07-2014, 17:37, переглядів: 2 037

Житомирський обласний онкодиспансер спільно з фондом "Разом до майбутнього" розпочинають проект "Проти болю"

Це перший обласний соціальний проект з паліативної допомоги онкохворим. Паліативна допомога – це активна всеохоплююча (в тому числі соціальна та психологічна) допомога пацієнту, чия хвороба не піддається лікуванню, вона включає контроль болю та інших симптомів. Серед головних завдань проекту – привернути увагу громадськості до проблеми дотримання прав паліативних пацієнтів, які потребують протибольової терапії, а у перспективі – створення в Житомирі хоспісу для онкохворих. Щороку до Житомирського обласного онкодиспансеру звертається за допомогою більше чотирьох тисяч хворих, з них більше тисячі – хворі, які потребують паліативної допомоги.

"Необхідність протибольової терапії у м. Житомирі є нагальною. Є фахівці, але немає достатнього матеріального забезпечення", – зазначає Ірина Волинська, директор благодійного фонду "Разом до майбутнього".
На першому етапі реалізації проекту "Проти болю" фонд передав до житомирського онкодиспансера комп’ютерну техніку та нейростимулятор для проведення блокад периферичних нервів "Стимуплекс HNS 12" для кабінету протибольової терапії. Але невідкладним для області і активісти фонду, і фахівці онкодиспансеру вважають створення хоспісу, як державного закладу, де невиліковні пацієнти зможуть безкоштовно отримувати допомогу. Передусім потрібно знайти приміщення на базі одного із медичних закладів в обласному центрі. Для вирішення цього питання ініціатори проекту збираються звернутися до обласної ради.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: