У Всесвітній день боротьби з гепатитами житомирян безкоштовно тестували на наявність цих вірусів » Новини Житомира
 
 


У Всесвітній день боротьби з гепатитами житомирян безкоштовно тестували на наявність цих вірусів

Автор: news_maker від 29-07-2014, 19:51, переглядів: 1 076

У Всесвітній день боротьби з гепатитами житомирян безкоштовно тестували на наявність цих вірусів

Цього дня на Житомирщині та в усіх інших областях України відбулися інформаційно-профілактичні заходи "Гепатит С виліковний. Дбаємо про здоров’я по-новому!":
"Попередні компанії були спрямовані на те, щоб в Україні визнали епідемію Гепатиту. Сьогодні цю акцію ми провели під іншим лозунгом: "Гепатит С виліковний. Дбаємо про здоров’я по-новому!" А що означає: дбати по-новому? На сьогоднішній день, на жаль, більшість нашого населення не тестовані. У результаті, люди просто не знають чи мають цю хворобу", – зазначив координатор акції в регіоні, керівник громадської організації "Перспектива" Юрій Боровий.
Про показники захворюваності на гепатит С та В розповідає головний лікар-інфекціоніст області Ольга Сахневич:
"Вірусні гепатити по Житомирській області мають домінуюче місце серед інфекційної захворюваності. У нас в області на сьогодні з кінця 2012 року розпочали вести держреєстр, куди вносять всіх пацієнтів, за їх власною згодою, хворих на гепатити. Наразі в державному реєстрі знаходяться 92 особи, які потребують лікування противірусного гепатиту В і С. Серед них 73 пацієнта з гепатитом С і 19 пацієнтів з хронічним гепатитом В".
У рамках акції 28 липня на житомирському Бульварі впродовж трьох годин пересічні громадяни мали змогу безкоштовно та анонімно пройти швидке експрес-тестування на гепатити В та С, отримати практичні рекомендації з профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів та у так званій "Живій бібліотеці" послухали історії та досвід людей, які зіткнулися з хворобою та змогли її подолати.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: